Connect with us

Institucije

Sredstva Ministarstva kulture i medija za rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture stižu u Zagorje

Na poziv Ministarstva kulture i medija za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za ovu godinu za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture pristigao je 581, a odobreno je 236 programa u ukupnom iznosu od 6.976.485 eura.

Određena državna sredstva stižu i u Krapinsko-zagorsku županiju, te je tako 150 tisuća eura, odobreno je Pučko otvoreno učilište Krapina za sustav scenske mehanizacije. Za radove na Sokolskom domu Gradu Zlataru odobreno je 75 tisuća eura, Općini Lobor za petu fazu adaptacije Društvenog doma 30 tisuća te Gradskoj knjižnici Krapina 15 tisuća eura za izmjenu dotrajalih cijevi.

POU Zabok dobilo je 7.800 eura za stolice u Multimedijskom centru, a po 4.000 dobili su Kulturni centar Klanjec za nabavu klima uređaja, Muzej grada Pregrade za opremanje muzejske čuvaonice te Općinske knjižnice Marija Bistrica i Sveti Križ Začretje za nabavu polica. Gradska knjižnica Pregrada dobila je dvije tisuće eura za nabavu namještaja, POU Donja Stubica 1.500 eura za računalnu opremu i Gradska knjižnica Zabok 1.200 eura za opremanje novog dječjeg odjela.

zip.com.hr 03.02.2024.

Continue Reading

Aktualno