Connect with us

Infrastruktura

Općina Konjščina ne staje s projektima: dva su nova prijavljena, treći u pripremi!

Unatoč velikim infrastrukturnim radovima diljem Konjščine, u Općini nisu zaboravili na nove projekte, a dva su od njih vezana uz podizanje kvalitete društvenog i sportskog dijela života.

Na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje javne turističke infrastrukture prijavljen je projekt rekonstrukcije sportskih terena u Sportskoj ulici, kazala nam je načelnica Anita Krok.

Imovinsko-pravni odnosi su riješeni i igralište NK Sloga napokon je općinsko, stoga smo i prijavili projekt koji uključuje umjetnu travu, teniske terene i rekonstrukciju kućice koju bi koristili naši nogometaši i karatisti, ali i svi drugi sportski rekreativci – rekla je Krok.
Vrijednost ovog projekta je 2.080.321,43 eura s PDV-om.

Cilj drugog natječaja prijavljenog prije nekoliko dana, također Ministarstvu turizma i sporta jest poboljšati uvjete na školskom betonskom igralištu i street worku.

-Taj projekt uključuje postavljanje reflektora i novih klupica. Želimo da igralište i street work budu osvijetljeni jer brojni rekreativci igraju košarku, rukomet pa i nogomet na školskom igralištu, dolaze na vanjsko vježbalište, a nisu to mogli koristiti u večernjim satima jer nije postojala adekvatna rasvjeta. Osim toga, tu su i izvannastavne aktivnosti naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca i krajnje je vrijeme da im se osiguraju odgovarajući uvjeti, a ovaj je projekt vrijedan 12.653,31 eura s PDV-om – rekla je načelnica.

Uz dva već prijavljena, u pripremi je treći projekt koji će Općina Konjščina prijaviti na natječaj LAG-a Prizag.

Odlučila sam prijaviti projekt Opremanje javnih zelenih površina dječjim spravama i iako je moja prvotna ideja bila da oko 17 tisuća eura, koliko Općina Konjščina ima na raspolaganju, iskoristimo na pet lokacija i u pet sela napravimo dječji kutak s klackalicama, toboganima, vrtuljcima i njihaljkama, natječaj nam, nažalost, ne dopušta da to napravimo na svih pet lokacija, nego smo morali izabrati samo jednu i to će za početak biti Mjesni odbor Jelovec – istaknula je Krok.

No već u drugoj polovici godine, kada završe infrastrukturni radovi, namjera je krenuti s još dva mjesna odbora, kako bi se na općinskim površinama osigurao dječji kutak – ograđene zelene površine dječjim spravama, rasvjetom i klupicama za roditelje.

Realizacijom ovakvih i sličnih projekata, Općina Konjščina iz dana u dan postaje sve ugodnijim
mjestom za život za sve, a posebice za najmlađe stanovnike.

zip.com.hr/22.04.2023.

Continue Reading

Aktualno