Connect with us

Infrastruktura

Krenulo se u realizaciju još jednog važnog projekta na području Konjščine

Riječ je o projektu izgradnje nogostupa u naselju Sušobreg, na kojeg tamošnji mještani čekaju već duži niz godina, a za kojeg je sada, zahvaljujući intervenciji Općine Konjščina već pripremljena projektno – tehnička dokumentacija.

Upravo je to bio glavni razlog sastanka članova Mjesnog odbora Sušobreg koji je održan ovih dana, a na kojem je mještanima od strane projektanata, koji su na zahtjev Općine izradili projektno – tehničku dokumentaciju, pobliže predstavljeno što je do sad učinjeno po tom pitanju. Naime, namjera Općine je samu izgradnju nogostupa prijaviti na najavljeni natječaj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije te se iz tog razloga pristupilo izradi dokumentacije.

Sastanku je prisustvovala i načelnica Konjščine Anita Krok koja ističe da je već ranije, s tamošnjim Mjesnim odborom odnosno mještanima dogovoreno kako će projektno – tehnička dokumentacija biti rađena u tri faze, s obzirom na to da je riječ o dužoj dionici.

-Prva faza izrade projektno tehničke – dokumentacije je završena i predviđa izgradnju nogostupa u dužini od 530 metara s jugoistočne strane, uz županijsku cestu. Također, projektnom dokumentacijom obuhvaćeno je i proširenje kolnika na pet metara te izgradnja denivelirane pješačke staze širine 1,55 metara s rješenjem oborinske odvodnje kolnika i staze – objasnila je načelnica Krok te istaknula kako će izgradnja samog nogostupa omogućiti rješavanje još jednog velikog problema na toj prometnici od samog željezničkog prijelaza prema Sušobregu.

zip.com.hr 27.03.2023.

Continue Reading

Aktualno