Connect with us

Infrastruktura

Ispred OŠ Marija Bistrica postavljena nova prometna signalizacija

Zbog specifičnosti lokacije škole uz samu prometnicu te u velikoj želji da ispred škole dodatno osiguraju učenike, OŠ Marija Bistrica obratila se Županijskoj upravi za ceste KZŽ i Policijskoj upravi KZŽ prometnih znakovi u blizini škole s ciljem postavljanja dodatne signalizacije.

Prometni znakovi mogu znatno pojačati sigurnost đaka, a prvašićima mogu olakšati snalaženje u prometu.

Opreza nikad dovoljno kad je u pitanje sigurnost djece, a prometni znakovi u blizini škole na efikasan način mogu smanjiti mogućnost nesreće jer sudionicima u prometu daju potrebne obavijesti. Znak ‘ŠKOLA’ vozače obavještava da se približavaju području u čijoj se blizini nalazi škola i upozorava na povećanje pozornosti prema ponašanju djece ispred škole.

Natpisi na kolniku također sudionicima u prometu daju potrebne obavijesti i na izvrstan način mogu vozačima skrenuti pozornost na to da povećaju oprez u blizini škole. Vrlo je važno da se prometni znakovi u blizini škole postave na pravilan način kako bi se osigurala maksimalna sigurnost djece koja svakodnevno kreću tim prostorom.

-Kada budu vremenske prilike to omogućavale još će se dodatno obojati cesta sa novim oznakama za školi i s optičkim crtama! Zahvaljujemo se Županijskoj upravi za ceste KZŽ i Policijskoj upravi KZŽ što su prepoznali važnost postavljanja dodatne signalizacije, a ovom prilikom apeliramo sve sudionike u prometu da ispred naše škole uspore svoju vožnju i prvenstveno paze na živote naših učenika-poručuju iz škole.

zip.com.hr 07.02.2024.

Continue Reading

Aktualno