Connect with us

Infrastruktura

3. faza spojne ceste Zabok- Krapina bi trebala biti izgrađena do kraja listopada

3. faza spojne ceste Zabok- Krapina, dionica od naselja Lepajci do naplatnih kućica u Velikoj Vesi bi trebala biti izgrađena do kraja listopada ili početkom studenoga ove godine.

Dionica je duljine 3,4 kilometra, a radovi su vrijedni 6,5 milijuna eura, dok je investitor Hrvatske ceste. Krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović kazao je kako je ova cesta nužnost, te da će doprinijeti gospodarskom razvoju i sigurnosti prometa.

Spojna cesta Zabok – Krapina državna je cesta koja se pruža usporedno s autocestom Zagreb – Macelj i predstavlja važan alternativni prometni pravac, a do sada su izgrađene i puštene u promet dvije dionice – od Zaboka do Svetog Križa Začretja i od Svetog Križa Začretja do Velike Vesi. 

Ovaj cestovni pravac trebao bi kompenzirati izgubljenu prometnu infrastrukturu na račun izgradnje autoceste Zagreb-Macelj. Naime, kad se ova autocesta gradila, tadašnja zagorska magistrala je uzeta za jedan trak autoceste, a lokalna cesta koja prolazi kroz gusto naseljena mjesta od Zaboka prema Krapini je postala državna cesta.

seljak/zip.com.hr 20.06.2024.

Continue Reading

Aktualno