Connect with us

Institucije

Hvalevrijedna odluka: Općina Lobor po prvi puta svojim umirovljenicima dodjeljuje božićnice

Božićnice će se isplatiti svim umirovljenicima koji su stariji od 55 godina i imaju prebivalište na području Općine Lobor, a čija invalidska, starosna, obiteljska ili braniteljska mirovina ne prelazi 2.000 kuna.

Da je riječ o hvalevrijednoj odluci kojom nastoje svojim potrebitim mještanima barem malo olakšati i uljepšati nadolazeće božićne blagdane potvrdila je i načelnica Ljubica Jembrih poručivši kako Općina na ovaj način vraća dug onima koji su ju cijeli život stvarali i razvijali.

“Ovom simboličnom gestom želimo uljepšati i olakšati božićne blagdane našim umirovljenicima, ali im na neki način i zahvaliti što su cijeli svoj život doprinosili razvoju naše Općine. To je posebno važno u ovim izazovnim vremenima u kojima smo svi, a posebno naši potrebiti sugrađani i umirovljenici, suočeni sa sveopćim poskupljenima i inflacijom,”– rekla je načelnica Jembrih.

Božićnica u iznosu od 200 kuna isplaćivat će se tijekom prosinca na tekuće račune umirovljenika. Uz zamolbu za isplatu, umirovljenici koji zadovoljavaju uvjete za ostvarivanje prava na isplatu božićnice u Jedinstveni upravni odjel Općine Lobor trebaju predati odrezak od posljednje imovine, broj tekućeg računa i kopiju važeće osobne iskaznice i to najkasnije do 31. prosinca. Više informacija dostupno je na službenoj web stranici Općine.

zip.com.hr 26.11.2022.

Continue Reading

Aktualno