Connect with us

Institucije

Gradonačelnik Gregurović održao prijem za Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina/FOTOGALERIJA

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, u utorak 23. svibnja, ugostio je Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina, kako bi im čestitao na osvojenom izvrsnom 5. mjestu na Europskom prvenstvu u Italiji, te odličnom uspjehu ostvarenom na Državnom prvenstvu u mažoret i twirling plesu u Cavtatu, gdje su osvojile devet medalja; tri zlatne, dvije srebrne i četiri brončane.

Predsjednica Kluba i trenerica Duška Kožić istaknula je kako je u svemu najvažnije motivirati mlade ljude na rad te zahvalila gradonačelniku Zoranu Greguroviću i Gradu Krapini što su im omogućili odlazak na natjecanja, što je veliki poticaj svim članicama koje se s punom predanošću trude oko ostvarivanja sklada, harmonije i međusobne podrške u timu, pa samim time odlični rezultati ni ne mogu izostati.

Tamara Horvat, jedna od trenerica Krapinskih mažoretkinja, kazala je kako se ovime bavi već duži niz godina, te želi potaknuti roditelje da mlade uključe u bilo kakve takve izvannastavne aktivnosti, te da ih upišu u neki sport.

– Drago mi je vidjeti da su cure toliko napredovale kroz godine i zbilja mislim da Grad Krapina ima jako velik utjecaj na to jer da nemamo pomoć Grada sumnjam da bi mogli postići takve dobre rezultate.

Maja Cesarec, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u srednjoj školi Pregrada i trenerica gimnastike mlađih i starijih dobnih kategorija u Twirling klubu Krapina, kazala je kako se nada da će djevojke nastaviti trenirati s jednakim entuzijazmom i vjerom u sebe, a rezultati u tom slučaju zasigurno neće izostati.

-Obzirom da su djevojke u klubu pokazale izniman talenat i zavidne rezultate na državnim i europskim natjecanjima uz redovne treninge dodani su i treninzi gimnastike kako bi njihove izvedbe u području gimnastike i akrobatike bile na još višem nivou, a samim time i težina vježbi viša. Treninzi obuhvaćaju vježbe snage, vježbe fleksibilnosti i vježbe gimnastike i akrobatike. Posebno bih pohvalila pristup djevojaka prema treninzima jer je trebalo puno strpljenja, truda, napora i volje da se postigne napredak koji su djevojke uspjele ostvariti – kazala je Cesarec.

Okupljenima se obratila i Sara Gregurović, koja je istaknula kako je prvo natjecanje imala 2011. godine na kojem je odmah osvojila i prvu medalju što joj je bila i jedna od najvećih motivacija baviti se ovim sportom i ostati u klubu.

-Trenerica Duška od početka je bila uz mene. Tu su i djevojke iz tima, moje najbolje prijateljice. Povezuje nas sport, volja za napretkom i prošle smo jako puno toga. Bile smo na dva europska natjecanja, za oba smo prolile znoj i suze, ali na kraju se isplatilo-naglasila je  Sara 

 Barbara Frankol u mažoretkinjama je od četvrte godine, a članicom Krapinskih mažoretkinja postala je u 6. razredu osnovne škole.

-U timu je super atmosfera i mi smo kao mala obitelj. Družimo se i izvan treninga – kazala je Barbara.

U Italiji na natjecanju, bile su jedine iz Republike Hrvatske, te osvojile odlično 5. mjesto.

Krapinskim sportašicama na svim uspjesima koje su postigle, čestitke je uputio gradonačelnik Zoran Gregurović, naglasivši da su to i uspjesi Grada, u kojem su svi izuzetno ponosni na njih.

– Grad nisu samo ceste i infrastruktura, grad su sve naše udruge i stanovnici– istaknuo je Gregurović, dodavši kako je pomoć Grada minimum koji se može dati da se nastavi rad Krapinskih mažoretkinja i twirling kluba Krapina, koje su odlikaši među sportskim udrugama Grada Krapine.

– Mi smo tu da pripomognemo, da osiguramo potrebna sredstva i infrastrukturu, a dio sredstva koja ćemo dobiti iz ITU mehanizma bit će uložen i za sportske sadržaje na SRC Podgora, gdje će se izgraditi i jedna multifunkcionalna dvorana, koja će biti prostor za bolji i kvalitetniji rad i još predanije treniranje brojnih krapinskih sportskih udruga-kazao je Gregurović.

tleljak/zip.com.hr 23.05.2023.

Continue Reading

Aktualno