Connect with us

Institucije

Grad Krapina povećao udio u sufinanciranju ekonomske cijene boravka djece u dječjim vrtićima

Od 1. veljače ove godine ekonomska cijena cjelodnevnog programa Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina iznosi 340 eura, dok ekonomska cijena poludnevnog programa iznosi 270 eura.

Također,sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima i mjerilima za financiranje predškolskog odgoja, povećava se udio Grada Krapine u sufinanciranju ekonomske cijene tako da će već za veljaču udio Grada Krapine u sufinanciranju ekonomske cijene iznositi 60 posto, a udio roditelja 40 posto. Na taj način, iznos koji roditelji plaćaju ostaje isti, odnosno povećava se za 1euro.

Ukoliko roditelji djece koja pohađaju druge predškolske ustanove plaćaju mjesečni iznos koji je manji od utvrđene ekonomske cijene u gradskom Dječjem vrtiću, udio Grada Krapine također iznosi 60 posto. U slučaju da je cijena boravka u drugim dječjim vrtićima viša od ekonomske cijene programa u Dječjem vrtiću Gustav Krklec Krapina, tada se sufinancira iznos do maksimalno 60 posto od ekonomske cijene gradskog Dječjeg vrtića, pa će na taj način Grad tim roditeljima povećati sufinanciranje boravka djece u vrtiću ili obrtima dadilja sa dosadašnjih 135 eura na 204 eura, što je povećanje za 69 eura.

-Povećanjem udjela sufinanciranja od strane Grada Krapine nastojimo dodatno pomoći mladim obiteljima u pokrivanju troška predškolskog odgoja. Činjenica je da troškovi vrtića rastu, no smatram da su neki privatni vrtići neopravdano previše podigli cijene. Briga za djecu i mlade visoko je na listi naših prioriteta što potvrđujemo provođenjem brojnih mjera i programa. Sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima samo je jedna od njih i na ovaj način želimo pomoći roditeljima – poručio je Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine.

zip.com.hr 14.02. 2024.

Continue Reading

Aktualno