Connect with us

Infrastruktura

Broj odvoza otpada i cijena mijenja se za građane Donje Stubice

Grad Donja Stubica uz korekciju cijena, promijenjen je i način odvoza otpada, tako je odlučeno na Gradskom vijeću.

Naime, prema zahtjevu Ekoflora, obzirom na inflatorna kretanja tijekom prošle godine, stanje na tržištu se mijenja, a gorući problem u zadnje vrijeme u cijeloj državi je zbrinjavanje otpada.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić kazao je kako je odlučeno da se broj odvoza miješanog komunalnog otpada smanji s četiri na tri mjesečno, a vodili su brigu da povećanje cijena što manje osjete građani.

– Papir i plastika odvozit će se i dalje jednom mjesečno, pri čemu će se od Ekoflora zatražiti da i za plastiku građani umjesto vreća dobe kante. Fiksna cijena će biti slična kao i do sada, odnosno za kućanstva 9,03 eura mjesečno za ona koja imaju vlastiti kompost. Kućanstva koja predaju i kompostirani otpad, fiksni dio će iznositi 13,01 eur. Varijabilni dio odredit će sam Ekoflor i on će rasti te očekujemo da će cijena za jedan odvoz biti kao do sada za dva – pojasnio je Gospočić te dodao kako za staračka kućanstva čiji prihodi ne prelazi 300 eura po članu, kao i za korisnike zajamčene minimalne naknade, i dalje će odvoz smeća plaćati Grad.

zip.com.hr 01.02.2024.

Continue Reading

Aktualno