Connect with us

Infrastruktura

Bajeri u Konjščini poprimaju novu vizuru

Rado posjećeni bajeri u općini Konjščina poprimaju novu vizuru jer kreće rekonstrukcija ribičke kućice i nadstrešnice.

Naime, nakon što je nedavno na inicijativu Športsko ribolovnog kluba Štuka te tamošnjeg mjesnog odbora izgrađena drvena sjenica za odmor i druženje mještana, ozbiljna preobrazba očekuje i tamošnju ribičku kućicu. Nakon rješavanja imovinsko – pravnih odnosa i pripremanja dokumentacije, Općina Konjščina je na natječaj LAG-a Prizag prijavila projekt rekonstrukcije kućice i nadstrešnice na bajerima u vrijednosti od 320.000 kuna te im je odlukom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odobren iznos potpore od 32.418,47 eura iliti 244 tisuće kuna.

-Zadovoljni konačnom odlukom Agencije te željom da čim prije započnemo s radovima odmah smo krenuli s postupkom javne nabave i konačno pronašli izvođača radova, a radi se o tvrtki Holz konstrukt, dok će pak nadzor vršiti tvrtka G.N.P.Trasa, – ističe načelnica Konjščine Anita
Krok.

Odabir izvođača radova službeno je potvrđen i potpisivanjem ugovora, vrijednog 39.461,88 eura, a radovi počinju kroz nekoliko dana.

-Kao rok za završetak radova predviđen je 1. svibanj i nadamo se da ćemo uspjeti u tom roku završiti kompletnu rekonstrukciju. Stižu nam ljepši i topliji dani, a naši su bajeri jedan od pravih bisera općine gdje mnogi mještani vole provoditi svoje slobodno vrijeme. Realizacijom ovog našeg projekat, boravak u prirodi učinit ćemo im još ugodnijim jer uz uživanje u ljepotama prirode, imat će gdje i sjesti i odmoriti se, možda popiti sok, ali i koristiti toalet – pojasnila je načelnica Krok dodavši kako će u dogovoru s tamošnjim ribičima, mještanima biti omogućen i najam prostora kućice za druženje i zabavu.

zip.com.hr 18.02.2023.

Continue Reading

Aktualno