Connect with us

ZIP četvrtkom

ZIP ČETVRKOM-“Za uspjeh je potrebno vjerovati u ono što radiš i voljeti ono što radiš”- poručio je Mikac, direktor ReGALERIJE Zabok

U četvrtak, 09.studenog gost emisije bio je Goran Mikac, direktor ReGALERIJE Zabok.

Mikac je kazao kako je njegov životni i poslovni put vezan za Zabok. Tamo je završio osnovnu i srednju školu, te se nakon studija u Zagrebu zaposlio u Regeneraciji.

-Kratki period radio sam i u jednoj tvrtci koja se bavila posredovanjem u trgovini i vrijednosnim papirima, međutim, danas sam tu ReGALERIJI, tvrtki koja je u vlasništvu RGNC grupe, tvrtka se bavi custom made tepiha, a to je zapravo tvrtka koja je nasljednik nekadašnjeg Zivtex-a- rekao je Mikac.

Podsjećamo, tepisi su se u reGALERIJI počeli proizvoditi, daleke 1967. godine, kada je tvrtka djelovala kroz tadašnju Zagorsku industriju vunenih tkanina (ZIVT), nešto kasnije kroz tvrtku Zivtex, da bi naposljetku nastavila pod okriljem Regeneracije. Tehnologiju i znanje ručne izrade tepiha sačuvali su do danas. Kroz sve ove godine u djelatnosti proizvodnje tepiha surađuje se s poznatim domaćim i inozemnim umjetnicima, arhitektima i dizajnerima različitih profila, a te su suradnje iznjedrile trajne kulturne vrijednosti, izradom vrhunskih vunenih tepiha i tapiserija. Oni su tijekom godina ugrađeni u brojne turističke i poslovne objekte te privatne domove u Hrvatskoj i izvan nje.

Prije 2 godine tvrtka je preselila na jednu novu lokaciju na kojoj je jedan moderniji i ugodniji prostor, pa je i sa te strane postala privlačnija nekim mlađim generacijama.

-Zaposleni su većinom i mladi ljudi, blizu su i škole sa kojima mi surađujemo, odnosno to nam spada u jedan vid našeg poslovanja, kojeg mi nastojimo temeljiti društveno odgovornim načelima, pa nam je tu važno da učenici i studenti, pošto imamo suradnju i sa Tekstilno-tehnološkim fakultetom iz Zagreba, dobiju priliku priliku koju zapravo često nemaju, a to je da vidio kako stvari funkcioniraju baš u samoj praksi i u proizvodnji, i da na neki način svoje ideje realiziraju baš u samoj proizvodnji- objasnio je Mikac.

Kako smo već istaknuli, tepisi su custome made, što znači da se svakom pojedinom klijentu ili projektu pristupa individualno.

-To radimo na način da se omogući personalizacija tepiha, svaki tepih je po narudžbi, unikatan je, rijetko kad se dogodi da se ponavlja isti tepih. Osim privatnih kupaca, najviše radimo projekte u opremanjima hotelskih kuća, poslovnih objekata, javnih institucija, javnih prostora..– objasnio je Mikac.

Vrijedi naglasiti i kako je krajem 1980-tih, tu izrađena i najveća tapiserija na svijetu – događaj koji je zabilježen i u Guinnessovoj knjizi rekorda. Riječ je o tapiseriji „Povijest Iraka“, površine 1242 m2, čiji su motivi vezani za tri tisuće godina dugu povijest i kulturu te zemlje, a autor skice prema kojoj je izrađena tapiserija bio je Frane Delale.

Na pitanje dali ima trnja na putu do uspjeha i što je potrebno za uspjeh, Mikac odgovara:

-Sigurno da trnja ima, nekome je veće i oštrije, drugima je manje, a za uspijeh mislim da je jedna stvar univerzalna a to je da je potrebno vjerovati u ono što radiš i voljeti ono što radiš- poručio je Mikac.

Emisiju pogledajte na:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Mirjana Bašak, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=RUU_HppwhF0&t=7s

tleljak/zip.com.hr 12.11.2023.

Continue Reading

Aktualno