Connect with us

Inspirativne priče

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspjeh je potrebna želja, dobra volja i jedan pozitivan karakter”-poručila je direktorica TZ Biser Zagorja, Tatjana Petranović Capar

U četvrtak, 16. studenog, gošća emisije bila je Tatjana Petranović Capar, direktorica Turističke zajednice Biser Zagorja.

Tatjana Petranović Capar završila je Hotelijerski fakultet u Opatiji. Nakon diplome 1997. godine, krenula je sa sezonskim poslovima u turizmu, nakon čega je upoznala sadašnjeg supruga te preselila u Zagreb.

Počela sam sa radom u Termama Tuhelj i nakon 12 godina rada tamo, otvorilo se mjesto u novoj Turističkoj zajednici koja se tek oformila i nekako sam vidjela tu novi izazov, nove mogućnosti, možda kao čovjeku i osoba koji je izvana, koja nije tu domaćin, vidjela sam nekako širu sliku i potencijal. Krenulo nam je super, 2019. godina je bila odlična, no onda je došla korona koja je sve stopirala. Kada se to sve smirilo krenuo je novi Zakon o Turističkim zajednicama gdje smo dobili mogućnost prijave na Fond za turistički udružena područja. Prošle godine smo tako krenuli sa projektima koje smo prijavljivali na Fond, gdje smo počeli ostvarivati neka značajnija sredstva- kazala je Petranović Capar.

Dodala je i kako je godišnji proračun kad je počela raditi bio 150 tisuća eura, ove godine je bio preko 200 tisuća eura od čega je preko 35 posto realizirano putem prijava na projekte, i na razne natječaje.

-Plan za sljedeću godinu će biti oko 230 tisuća eura, što znaći, kada preskoćimo ove dvije godine korone kada je sve stalo, prihod se povećao prilično jasno. Tu veliki utjecaj ima i hotel koji odlično radi u Termama Tuhelj jer bez hotela ne bi ni Turistička zajednica imala smisla, tako da nama otprilike 85 posto otpada na Općinu Tuhelj jer se direktno financiramo od hotela, turističkom pristojbom i turističkom članarinom, onda jedan manji dio na područje Općine Veliko Trgovišće i na područje Grada Klanjca- pojasnila je Petranović Capar.

Inače, Turistička zajednica Biser Zagorja, obuhvaća područja općine Tuhelj, grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće, te je objedinila tri susjedne lokalne cjeline koje nude mnoštvo turističkih atrakcija i posebnosti.

Unutar ovog područja smjestila se hrvatska predvodnica kontinentalnog turizma – Hotel Well**** u Tuheljskim Toplicama s modernim kompleksom vodenih atrakcija i wellness sadržaja na površini većoj od 6000 m². Nedaleko od Tuheljskih Toplica, u gradu Klanjcu su smješteni čuveni sarkofazi obitelji Erdödy, a u Velikom Trgovišću rodna kuća prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Prirodne ljepote ovog kraja, autora hrvatske himne „Lijepa naša domovino“, književnika Antuna Mihanovića inspirirale su na bogato stvaralaštvo. 

Na pitanje što je sve potrebno za uspjeh i ima li trnja na putu do uspjeha Petranović Capar kaže kako trnja uvijek ima.

-Trnja uvijek ima, ali konstruktivne kritike treba dobro prihvatiti, saslušati i razgovorom i dobrom komunikacijom se može stvarno sve riješiti. Za uspjeh je potrebna želja, dobra volja i jedan pozitivan karakter-poručuje Petranović Capar.

A koji su planovi i koja događanja slijede pogledajte u emisiji:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Sebastijan Fuštin, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=2KbQu_FXjto&t=383s

tleljak/zip.com.hr 19.11.2023.

Continue Reading

Aktualno