Connect with us

Inspirativne priče

„Projekti transformacije naših proizvodnih prostora u druge namjene pokazali su se kao pun pogodak“ – naglasio Švaljek direktor RGNC grupe iz Zaboka

Planovi preseljenja pogona za proizvodnju filca RGNC grupe već su poznati, nova lokacija nalazi se u Mokricama, svega nekoliko kilometara dalje od sadašnje lokacije, a do kraja godine planira se realizacija.

Kako je kazao Anđelko Švaljek, direktor RGNC grupe, jedan od glavnih razloga preseljenja
proizvodnje iz centra grada su infrastrukturna i logistička ograničenja, a činjenica je i da se grad proširio te se ukazala potreba za drugom namjenom prostora na postojećoj lokaciji.

-Važan dio našeg poslovanja je prenamjena naših poslovnih prostora u Zaboku, koji se transformiraju iz proizvodnih u druge namjene, od retaila, offisa pa jedan dio u skladište, tj. u djelatnosti koje su prilagođenije lokaciji i na kraju krajeva koje generiraju čak više radnih mjesta nego kad je bila proizvodnja – naglasio je Švaljek dodavši kako je već jedan projekt prenamjene realiziran.

Projekt sedmica – prvi realizirani dio prenamjene prostora

-Projekt sedmica nekad je bila hala za recikliranje tekstila, radili smo u četiri smjene i radilo ukupno 12 ljudi. Danas je u tom objektu 20-ak zaposlenika koji rade od ponedjeljka do subote od 8 – 20 sati u više različitih tvrtki za koje se ukazala potreba da imaju svoje prodajno-izložbene prostore u Zaboku. Meni je drago da možemo ponuditi prostore i sadržaje koji su atraktivni za mlađe ljude – rekao je Švaljek dodavši da svakako trebamo motivirati naše mlade da ostanu u Hrvatskoj, u Zagorju, da tu zasnuju svoje obitelji i grade svoje karijere.

Projekt osmica – nova dimenzija prostora i jedna zaista lijepa i atraktivna priča za Zabok

-Projekt osmica je u planu, radimo ga odgovorno prema svim dionicima i mislimo da još postoji potražnja za proširenje retail zone i trgovačkog središta. Kako postoji potreba za dolaskom nekih brendova planiramo u tu svrhu staviti na raspolaganje nekih 3 tisuće kvadrata. Ono što je dodana vrijednost za lokaciju i sam grad Zabok je, što rušenjem postojeće nadstrešnice otvaramo prostor – jednu novu ulicu, koja bude povezala i sedmicu sa industrijskom cestom odnosno Prilazom dr. Franje Tuđmana.

Samim time dobivamo povezane prostore osmice, sedmice, reGALERIJE, reGENERATORA koji je pred završetkom i onda gore izlaz za prugu, prema Cityu, prema ostalim trgovima, reGARDENU.

Dio te nadstrešnice budemo zadržali i iskoristili kao „grušt“ za instalaciju koja bude atraktivna i koja bude pokazala i naš biznis tepiha, našu industrijsku tradiciju i koja bude dala jednu novu dimenziju prostoru – jedna zaista lijepa i atraktivna priča. Mogu slobodno reći da su se projekti transformacije naših proizvodnih prostora u druge namjene pokazali su kao pun pogodak, te smo time dokazali kako RGNC grupa osluškuje potrebe lokalnog stanovništva – zaključio je Švaljek.

zip.com.hr 29.08.2023.

Continue Reading

Aktualno