Connect with us

Društvo

Zagorski vatrogasci pokazali svoju spremnost na pokaznoj vježbi povodom Dana Općine Petrovsko

U sklopu Dana Općine Petrovsko u subotu, 29. lipnja DVD Petrovsko organiziralo je javnu pokaznu vježbu koja se održala na objektima nasuprot DVD-a Petrovsko.

Vježba se sastojala od evakuacije i spašavanja ozlijeđenih osoba iz gorućeg stambenog objekta, odstranjivanje boce sa zapaljivim plinom iz stambenog objekta te gašenje početnog požara i hlađenje na nedovršenoj kući pored gorućeg objekta.

Cilj vježbe bila je provjere efikasnosti sredstava za uzbunjivanje i dojavu, provjera i upotreba opreme sa svrhom uvježbavanja ljudstva i stjecanja rutine pri gašenju požara te spašavanju života i imovine.

U vježbi su prisustvovali članovi DVD Petrovsko, JVP Krapina, DVD Krapina, DVD Škarićevo, DVD Kustošija, DVD Đurmanec, DVD Pregrada i Zavod za hitnu medicinsku službu, a sudjelovalo je devet vozila i 27 članova osoblja hitnih službi.

Vježbom je potvrđena njihova dobra organiziranost, opremljenost i stručna osposobljenost operativnih vatrogasaca, međusobna koordinacija i suradnja prilikom gašenju požara, spašavanja života i imovine.

Vježbi su uz mještane prisustvovali predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Stjepan Krklec te zamjenik predsjednika VZ KZŽ i predsjednik DVD-a Petrovsko Željko Presečki koji je na kraju prikazane vježbe zahvalio svim sudionicima.

Smotru sudionika izvršili su predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber i načelnik općine Petrovsko Stjepan Krklec koji su vježbu ocijenili kao uspješno odrađenu.

Nakon vježbe održano je zajedničko druženje pod šatorom u organizaciji Općine povodom proslave dana Općine „Petrovo 2024.“.

zip.com.hr 02.07.2024.

Continue Reading

Aktualno