Connect with us

Društvo

Udruga županijskih uprava za ceste Republike Hrvatske održala sjednicu u KZŽ

Jučer, 20.lipnja 2024. je u prostorima objekta Kleti Kozjak u Svetom Križu Začretju održana 34. sjednica Skupštine Udruge županijskih uprava za ceste Republike Hrvatske.

Predsjednik Udruge je Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Prijedlog ravnatelja Udruge i Upravnog odbora je da se sjednica održavaju diljem Republike Hrvatske, pa je sad red došao i na Krapinsko-zagorsku županiju.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek pozdravila je sve okupljene i pohvalila Županijski ured za ceste Krapinsko-zagorske županije.

– Najveći problem je financiranje, ali  ja sam sigurna da će se naći neko kvalitetno rješenje za to. Imali smo tu nesreću da našu Županiju zadesi potres, ali uspjeli smo povući maksimalna sredstva iz Fonda solidarnosti i obnoviti sve što je bilo kritično, što je stradalo. Svi bi htjeli i bolje i više, ljudski je stremiti, ali nadam se da ćete za ova neriješena pitanja i probleme naći modus sa nadležnim Ministarstvom – zaključila je zamjenica Petek.

Svim prisutnima obratio se i predsjednik Županijskog ureda za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, zaželio svima dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo što je Krapinsko-zagorska županija po prvi puta domaćin ovakvom događaju, a nada se ne i posljednji.

Na Dnevnom redu sjednice je bilo: usvajanje Zapisnika s prethodne sjednice i predstavljanje potencijalnog poziva za elektropunionice na cestama kojima upravljaju Županijske uprave za ceste – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava za EU fondove i strateško planiranje.

Sudjelovalo je osamnaest predstavnika (ravnatelja – njihovih zamjenika) županijskih uprava za ceste s područja Republike Hrvatske, te predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – Uprave za EU fondove i strateško planiranje.

Neke od tema o kojima se raspravljalo na sjednici su: povećanje godišnje naknade za uporabu javnih cesta koja se plaća pri registraciji vozila, preraspodjela sadašnja naknada za financiranje javnih cesta iz trošarine na pogonska goriva i reguliranje ostalih naknada iz Zakona o cestama.

zip.com.hr /KZŽ/ 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno