Connect with us

Društvo

Savjet mladih KZŽ primjer dobre prakse za čitavu Hrvatsku

Središnji državni ured za demografiju i mlade je u utorak, 28. studenoga 2023. godine, održao dodjelu priznanja za primjer dobre prakse rada županijskih i gradskih savjeta mladih u 2023. godini.

Priznanje za primjer dobre prakse rada županijskoj savjeta mladih u 2023. godini dodijeljeno je Savjetu mladih Krapinsko-zagorske županije te su ga preuzele članice Savjeta Ana Đurkan i Marija Gerbert.

Priznanja i nagrade je dobitnicima uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, a dodjela je održana u prostorima Tehničkog muzeja Nikole Tesla.

Dodjeli je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je na odličnom radu čestitala sadašnjem i svim dosadašnjim sazivima županijskog savjeta mladih.

-Naš savjet mladih već niz godina ima snažnu ulogu u osmišljavanju i provođenju naših politika za mlade, ali je i odličan suradnik u aktivnostima koji su vezani i uz druga područja te izrazito odgovoran. Na radu u savjetu zahvaljujem svim njegovim članicama i članovima te mogu reći da bih željela da tako aktivan savjet mladih imaju sve županije i sve jedinice lokalne samouprave – poručila je Petek te kao primjer odličnog projekta mladih istaknula Participativni proračun Krapinsko-zagorske županije za mlade.

Priznanje za primjer dobre prakse rada gradskih savjeta mladih pripala je Savjetu mladih Grada Beli Manastir. Na svečanosti su uručene i nagrade za najbolju fotografiju Hrvatska očima mladih u 2023. godini. Prvu nagradu za najbolju fotografiju dobio je Marko Nimac, dok je prva nagrada za najbolji videozapis pripala Niki Baić. Na samom kraju svečanosti održana je i prigodna prezentacija učenika Srednje škole Topusko.

zip.com.hr/kzz.hr 28.11.2023.

Continue Reading

Aktualno