Connect with us

Društvo

Proračun Grada Zaboka povećan na 14,3 milijuna eura

Na sjednici Gradskog vijeća Zaboka, objavljeno je da je ovogodišnji proračun grada povećan s 13,1 milijun eura na 14,3 milijuna eura, što predstavlja povećanje od 1,1 milijun eura ili 8,6 posto.

Gradonačelnik Ivan Hanžek objasnio je da je rebalans proračuna bio nužan zbog neočekivanog rasta plaća i poreznih prihoda krajem prošle godine. Taj “višak” prihoda sada je unesen u proračun kao preneseni višak iz 2023. godine.

Pod točkom “razno” raspravljalo se o niskoj otkupnoj cijeni zemljišta potrebnog za izgradnju solarnih elektrana. Gradonačelnik Hanžek naglasio je da je Zakon o izvlaštenju očito pod utjecajem energetskog lobija i savjetovao vlasnicima zemljišta da zatraže procjenu domaćih procjenitelja te ulože žalbu ili tužbu za novu procjenu zemljišta.

Vijeće je također raspravljalo o izgradnji podvožnjaka ili nadvožnjaka kod Obrtničkog doma. Hanžek je izvijestio da se procedura za odobravanje sredstava za te projekte očekuje početkom listopada, te izrazio uvjerenje da će rokovi biti ispoštovani, s obzirom na dosadašnju suradnju s Ministarstvom prometa.

zip.com.hr 29.06.2024.

Continue Reading

Aktualno