Connect with us

Društvo

Proizvodite mlince? – prijavite se na javni poziv KZŽ za donošenje Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje 

Krapinsko-zagorska županija uputila je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku  donošenja Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2024.-2027. godine

Zagorski mlinci upisani su u registar zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske Unije u 2019. godini. Europskim oznakama kvalitete, odnosno zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili oznakom zajamčeno tradicionalnog specijaliteta označeni su proizvodi čiji je naziv kao takav zaštićen u cijeloj Europskoj uniji, a proizvode se u skladu s propisanim specifikacijama proizvoda koje su izradili sami proizvođači te u njima definirali svoj proizvod i način njegove proizvodnje.

Zaštita na europskoj razini znači veću dodanu vrijednost, bolju konkurentnost i vidljivost na tržištu. Dodjelom bespovratne potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca cilj je potaknuti proizvodnju Zagorskih mlinaca te povećati njihovu konkurentnost na tržištu.

Sukladno odredbama Kodeksa savjetovanja poziva se zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama pridonese kvaliteti akta koji se donosi i da svoje primjedbe i prijedloge putem obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi (ispod teksta).

Popunjeni obrazac dostavite na adresu elektroničke pošte: [email protected]  do 17. veljače 2024. godine ili na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastruktura, Magistratska 1. Krapina.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se i oni prihvaćeni, ugraditi će se u konačni prijedlog Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca  Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2024.-2027. godine.

Obrazac možete pronaći OVDJE.

zip.com.hr 21.01.2024.

Continue Reading

Aktualno