Connect with us

Društvo

Preko 60.000 eura osigurano za uređenje Staze kroz krošnje Zelenjak

Župan  Željko Kolar i ravnateljica Javne ustanove Zagorje zeleno Dijana Hršak 10. su srpnja u Sisku preuzeli ugovor o dodjeli 60.087,50 eura za sufinanciranje projekta Uređenje Staze kroz krošnje Zelenjak.

Riječ je o Stazi koja je otvorena u travnju 2021. godine te predstavlja veliku atrakciju za posjetitelje, ali zahtijeva i redovno održavanje.

Odobrena sredstva će iskoristiti za obnovu i zaštitni premaz raznih elemenata staze, obnovu mosta koji od nje vodi prema spomeniku hrvatskoj himni Lijepa naša te uređenje podloge u zoni njihaljki. Staza je dugačka 125 metara, najveće visine 5 metara. Duž same staze zanimljiva je interpretacija o biološkoj raznolikosti zaštićenog područja koja se isprepleće s temom glazbe inspirirane jedinstvenim lokalitetom i spomenikom himne Lijepa naša.

Krapinsko-zagorska županija je ovaj projekt prijavila na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture, koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. Ugovor je u Sisku uručio ministar Tonči Glavina.

zip.com.hr 11.07.2024.

Continue Reading

Aktualno