Connect with us

Društvo

Predstavnici Kosovskog fonda u posjetu REGEA timu – “Znanje se dijeljenjem množi”

Deviza “Znanje se dijeljenjem množi” oduvijek je bila vodilja REGEA tima, a jučer su to ponovno potvrdili kroz razmjenu iskustava i prezentaciju našeg rada gostima s Kosova.

U posjet su došli predstavnici Kosovskog fonda za energetsku učinkovitost (KEEF), Udruge kosovskih općina, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja. Razgovarali su o energetskoj tranziciji, koja nije samo tehnička tema već i tema koja zahtijeva zajedništvo i suradnju. Hrvatska ima priliku i odgovornost biti još aktivniji partner i predvodnik promjena u Jugoistočnoj Europi.

Njihov cilj je potaknuti i podržati energetsku tranziciju kroz konkretne projekte i inicijative, te kroz dijeljenje znanja i iskustava sa susjednim zemljama. Smatraju da je suradnja ključna za postizanje zajedničkih ciljeva i za stvaranje održive energetske budućnosti. Ova posjeta gostiju s Kosova potvrđuje važnost međunarodne suradnje u području energetske učinkovitosti i održivog razvoja.

– Nastavit ćemo se zalagati za aktivnu ulogu Hrvatske u ovom procesu, svjesni svoje odgovornosti i zadatka kao lidera u regiji – poručio je Julije Domac.

zip.com.hr 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno