Connect with us

Društvo

Povelja i plaketa s likom Gjure Stjepana Deželića dodijeljena Ivici Glasu

U Vatrogasnom domu DVD Rakovec, u četvrtak, 4. srpnja glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković svečano je uručio “Povelju i plaketu s likom Đure Deželića” Ivici Glasu.

Riječ je o jednom od najviših vatrogasnih priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Inače, ovogodišnja dodjela ovih priznanja upriličena je nedavno uz proslavu 160. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, koja je održana u Varaždinu. Kako Ivica Glas zbog privatnih razloga nije mogao prisustvovati proslavi, odlučeno je da se mala svečanost organizira u njegovom matičnom društvu DVD Rakovec, koje djeluje unutar VZG Klanjca.

Uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Tucakovića, svečanosti su prisustvovali, između ostalih i počasni predsjednik HVZ Franjo Gregurić, potpredsjednik HVZ i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, zapovjednik i zamjenik predsjednika VZKZŽ Marijan Lovrenčić i Željko Presečki, predsjednik DVD Rakovec i VZG Klanjca Željko Zajec, kao i vatrogasni prijatelji i obitelj Ivice Glasa.

Dobrodošlicu je na početku poželio domaći predsjednik Željko Zajec, koji se prisjetio vremena u kojima je upravo Ivica Glas bio predvodnik generacije koja je ovo društvo podignula na zavidnu razinu, a zatim se prisutnima obratio potpredsjednik HVZ i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber.

On je podsjetio na brojne vatrogasne dužnosti, koje je Glas obnašao u svojoj vatrogasnoj karijeri.

-Naš Ivek bio je prije svega vatrogasac u srcu i duši–rekao je Skuliber i podsjetio da je upravo Glas bio pokretač mnogih noviteta u zagorskom vatrogascu, poput natjecanja ”Dolinom Sutle”, zajedničke suradnje s Gasilskom zvezom Šmarje pri Jelšah, kao i akcija nošenja kamena na Kornatima, na mjestu stradanja vatrogasaca.

-Na svemu tome iskrena hvala i čestitka–zaključio je Skuliber.

Nakon toga glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković u svom se govoru prisjetio dugogodišnje iznimne suradnje s Glasom i mnoštva lijepih trenutaka.

Ova nagrada za životno djelo je izraz zahvalnosti za tvoja dobra djela, koja si činio tijekom svoje vatrogasne karijere. Ona je izraz tvoje dobrote i ljubavi prema svima–rekao je Tucaković i zajedno sa Gregurićem, Kolarom, Skuliberom i Lovrenčićem uručio ovo veliko priznanje Ivici Glasu.

zip.com.hr 05.07.2024.

Continue Reading

Aktualno