Connect with us

Društvo

Želiš postati folkloraš? Pridruži se Ansamblu Zabok!

Ansambl Zabok jedan je od najuspješnijih folklornih ansambala u Hrvatskoj, a sada traže nove članove! Dođite i postanite dio folklorne zajednice!

Bavljenje folklornim plesovima u dječjoj dobi pozitivno utječe na razvoj koordinacije, ritmičnosti i pokretljivosti. Istraživanja pokazuju kako je za pravilan razvoj dječjeg mozga od značajne važnosti upravo pokret, ali i izloženost glazbi. Djeca se uče zajedništvu i timskom radu te razvijaju toleranciju što utječe na cjelokupnu socijalizaciju i veoma su važne kao vještine u modernom društvu koje je uglavnom određeno digitalnom tehnologijom i medijskim sadržajima.

Stoga uputite ili dovedite svoje dijete na probu da vidi može li tu pronaći svoj interes. U Ansamblu s djecom rade stručne i educirane voditeljice. Skupinu nižih razreda osnovne škole vodi Anamarija Kolar Skušić (magistrica socijalnog rada), a skupinu djece viših razreda Manda Pozaić (prof. pedagog) i Jelena Bedeniković (ing. urbanog šumarstva).

Uz narodne nošnje, Ansambl Zabok djeci osigurava sve potrebne rekvizite, organizirani prijevoz za sve nastupe izvan Zaboka, kao i hranu i sokove na nastupima. Probe se održavaju u Osnovnoj školi K.Š. Gjalski u Zaboku u dvorani za više svrha i to ponedjeljkom od 19 do 20 sati – starija skupina i utorkom od 19.00 do 20.00 – mlađa skupina.

Mjesečna članarina iznosi 10 eura, a sve ostale informacije možete dobiti kod voditeljica na probama. Članove primaju kroz cijelu godinu, a uključiti se mogu djeca predškolskog uzrasta od 5 godina.

zip.com.hr 02.02.2024.

Continue Reading

Aktualno