Connect with us

Društvo

Održan 1. ForestFest Radoboj

Ovog vikenda se u Radoboju po prvi puta održao Forestfest. Manifestaciju ForestFest Radoboj zajednički su osmislile i organizirale Općina Radoboj i udruga Snaga šume.

ForestFest  predstavlja jedinstvenu manifestaciju s bogatim programom u kojem svatko može pronaći nešto zanimljivo za sebe. Ova je manifestacija je osmišljena kako bi približila i povezala sve posjetitelje s prirodom i šumom kroz edukativne, informativne, obrazovne, kulturne, opuštajuće aktivnosti terapije šumom i meditacije u šumskom okruženju koje pruža gora Strahinjčica i zelena oaza Radoboja.

Otvorenje Forestfest manifestacije uveličale su predivne Radobojske mažoretkinje svojim nastupom, a prisustvovali su općinski načelnik Anđelko Topolovec i predsjednica udruge Snaga šume Jasna Vukas koji su pozdravili prisutne i zaželjeli im ugodan vikend u Radoboju, a  Forestfest je otvorio predstavnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Fruk, ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Ova trodnevna manifestacija sadržava niz događanja – započela je sa aktivnostima za najmlađe – šumskom pedagogijom, rudarskom pričom, programom za biologe i mlade šumare, šumskom kupkom, api terapijama, art terapijama i obilascima stazom orhideja.  

Jedno od događanja koje se održalo ove subote je Međunarodna gljivarijada koja je ostvarila zavidne rezultate posjetitelja, yoga i art radionice, a za najmlađe bila je pripremljena predstava Čeh, Leh i Meh.

Nedjelja je započela sa šumskom kupkom za osobe s invaliditetom, nakon koje se odvila zanimljiva interaktivna šetnja prirodom uz pričanje legendi od Planinarskog doma do „Križa“. Održala  se i slikarska kolonija na temu šume i prirode, Art&Wine radionica te zabavna dječja igraonica uz Face painting.

Kroz sva tri dana program su još dodatno obogatila tri koncerta koji su svojim izvođenjem posjetiteljima izmamili zadovoljne i sretne osmijehe na lica. Koncerti su se održavali na otvorenom počevši od Greenhill Club Big Banda koji je nastupao kod Lovačkog doma u Radoboju. Ovaj orkestar svira poznate jazz standarde u swing aranžmanu kako bi u ljudima stvorio pozitivne vibracije i povoljno djelovao na ljudsko zdravlje, a tu su i zaboravljene skladbe i šlageri hrvatskih skladatelja i poznatih vokalista.

Subotu su upotpunila dva koncerta. Na prvom koncertu posjetitelje je očarao Melun kvartet Varaždin koji se održao u crkvi sv. Jakoba na Gorjanima Sutinskim. Kvartet je poznat po izvođenju skladba jazz, jazz rock, blues standarda, te autorskih kompozicija članova banda. Drugi i posljednji koncert u subotu održao se, također kod Lovačkog doma, na otvorenom, a okupljene je zabavljao poznati mladi i talentirani zagorski pjevač, superfinalista Superstara Dino Miklaužić sa svojim bendom.

Organizatori, Općina Radoboj i udruga Snaga šume ovom manifestacijom ponuditi su nove sadržaje koji su vezani uz prirodu, uz približavanje i povezivanje svih posjetitelja s prirodom i šumom kroz raznovrsna događanja koja prvenstveno imaju za cilj steći znanja kroz edukativne, informativne i obrazovne, kulturne aktivnosti uz opuštajuće terapije šumom i meditacije u šumskom okruženju koje nam pruža gora Strahinjčica i zelena oaza Radoboja i budućeg parka prirode.

-Ovim putem zahvaljujemo se svim posjetiteljima, izvođačima, predavačima, pokroviteljima i sponzorima koji su svojim prisustvom omogućili održavanje ove manifestacije uz puno radosti, ljubavi i povezivanja sa našom predivnom prirodom i krajem-poručuju organizatori.

zip.com.hr 17.06.2024.

Continue Reading

Aktualno