Connect with us

Društvo

Od srpnja poskupljuje voda iz Zagorskog vodovoda!

Od 1. srpnja, voda iz Zagorskog vodovoda će poskupjeti. Odluka je to donesena većinom glasova na sjednici Skupštine Društva, uz dva glasa protiv.

Nove cijene vodnih usluga određene su prema Uredbi o metodologiji za određivanje cijene vodnih usluga koju je donijela Vlada Republike Hrvatske i Smjernicama za primjenu metodologije za određivanje cijena vodnih usluga koje je izdalo Vijeće za vodne usluge.

Prema novim izračunima, račun za kućanstvo koje koristi javnu vodoopskrbu i troši 15 kubika vode mjesečno bit će veći za otprilike 3,30 eura mjesečno.

Zagorski je vodovod prošlu poslovnu godinu završio s gubitkom zbog toga što povećanje cijena vodnih usluga nije izglasano na Skupštini Društva održanoj u listopadu 2023. godine, uslijed protivljenja nekih članova Društva. Povećanje cijena nužno je za prilagodbu novim tržišnim okolnostima i osiguranje stabilnosti poslovanja Društva.

Detaljne informacije o odlukama Skupštine vezane uz promjene cijena vodnih usluga i naknade za razvoj mogu se pronaći na internetskim stranicama Zagorskog vodovoda www.zagorski-vodovod.hr.

zip.com.hr 20.06.2024.

Continue Reading

Aktualno