Connect with us

Aktivizam

Obuci crveno danas i podrži žene koje se bore s bolestima srca i krvnih žila!

Dan crvenih haljina je dan kada podsjećamo žene na važnost prevencije i liječenja bolesti srca i krvnih žila te se on obilježava diljem Hrvatske!

Bolesti srca i krvnih žila su vodeći uzrok smrti žena u Hrvatskoj i svijetu, ali mnoge od njih nisu svjesne rizika i simptoma koji ih mogu ugroziti. Zato je misija podići svijest i educirati žene o tome kako zaštititi svoje srce i svoje zdravlje.

Ženska inicijativa HNS-a se pridružuje globalnoj kampanji koja poziva žene da obuku crvenu haljinu kao simbol solidarnosti i podrške svim ženama koje se bore s ovom ozbiljnom bolešću.

Crvena haljina je znak da su žene jake, hrabre i odlučne u borbi za bolji život. Crvena haljina je i poziv na akciju, da se aktivno brinu o svom srcu i svom zdravlju, da redovito provjeravaju krvni tlak, kolesterol i šećer, da se zdravo hrane, da se bave tjelesnom aktivnošću i da izbjegavaju stres i nezdrave navike.

Pridružite se u obilježavanju Dana crvenih haljina i podijelite svoju fotografiju u crvenoj haljini s hashtagom #DanCrvenihHaljina.

– Pokažimo svijetu da smo zajedno u ovoj borbi i da nam je stalo do našeg srca i našeg zdravlja. Budimo uzor i inspiracija drugim ženama da učine isto. Jer naše srce je naše bogatstvo, a naše zdravlje je naš prioritet – poručile su članice Ženske inicijative HNS-a.

zip.com.hr 02.02.2024.

Continue Reading

Aktualno