Connect with us

Društvo

Nastavlja se unutarnje uređenje objekta Spomen-hiže Rudolfa Perešina – iz Ministarstva hrvatskih branitelja odobreno 900.000 kuna

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisao je u srijedu 21. prosinca 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja tri Ugovora za kapitalne projekte sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu.

Jedan od projekata potpisan je s načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem za sufinanciranje unutarnjeg uređenja objekta Spomen-hiže Rudolfa Perešina na iznos od 900.000,00 kuna.

Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu. Temeljem javnog poziva podržavaju se inicijative udruga iz Domovinskog rata i jedinica lokalne samouprave kao izraza zahvalnosti i u znak sjećanja na žrtve stradale u Domovinskom ratu, s ciljem očuvanja uspomene na sve hrvatske branitelje, sve stradale civile i događaje iz Domovinskog rata. Namjera je utjecati na podizanje kvalitete idejnih rješenja spomen-obilježja i njihove izvedbe, kao i poticati sustavno pristupanje gradnji spomen-obilježja i planiranju potrebnih sredstava.

Sufinanciranjem ovog projekta u Zagorju Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja podupirati projekte usmjerene na upoznavanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na istaknute pojedince, kao što je to bio Rudolf Perišin.

zip.com.hr 22.12.2022.

Continue Reading

Aktualno