Connect with us

Društvo

Hodočašće župa Krapinskog dekanata na Trški Vrh

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 20-e obljetnice svećeništva Željka Horvata i Anđelka Horvatića kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja.

Misno slavlje predslavio je Horvatić u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata uz trajnog đakona Slavka Milakovića a riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je velečasni Horvat.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije.

Velečasni Horvatić uvodeći nazočne u misno slavlje istaknuo je kako trebamo biti zahvalni Bogu za dar života i za sve ono što imamo i posjedujemo.

-Po Mariji nam je došao Isus. Preko Marije ćemo naći Isusa. Marija je naša zagovornica, kad smo u poteškoćama života njoj se utječemo, jer osjećamo da ona jednako stoji pod našim križem kako što je stajala pod Isusovim križem. Kako je važno osjetiti da nisi sam, da nisi ostavljen, već da je netko uz tebe. Naša nebeska Majka je uvijek uz nas, moli za nas i zagovara nas u našim potrebama. Zato hrlimo u njezina svetišta jer tamo se događa susret nas i Marije, koji se pretvara u susret nas i Krista–istaknuo je u homiliji Horvat.

U ime svećenika Krapinskog dekanata prigodne poklone jubilarcima predao je dekan Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu.

Zahvalivši se na čestitkama, Horvat i Horvatić ističu prije svega hvalu Bogu i Majci Božjoj na daru svećeništva te za sve dobro i pozitivno u župama u kojima su bili poslani, a i sada u kojima pastoralno djeluju.

Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske gdje su zatim ministranti podijelili prigodne sličice hodočasnicima koje su pripremili naši slavljenici.

zip.com.hr 08.07.2024.

Continue Reading

Aktualno