Connect with us

Društvo

Grad Zabok razvija se iz dana u dan: u tijeku brojni infrastrukturni radovi!

Na području Zaboka i u ovoj su godini planirane brojne komunalne akcije, a trenutno se provode radovi na opremanju Centra urbane kulture Regenerator, na projektu Brzo, Pump track staze, rekonstrukcija Parka Milana Prpića i mnogi drugi.

Radovi bi trebali završiti do kraja ožujka, nakon čega će Grad raspisati natječaj za smještaj svojih udruga u prostor Regeneratora. Također, u tijeku su radovi na projektu Brzo, a čim vremenske prilike dozvole na red dolazi ugradnja rasvjete mosta, uređenje parka oko dimnjaka, uređenje parkirališta, oborinskih odvodnja te hortikulture i urbane opreme.

Pump track staza pokraj Osnovne škole većim je dijelom završena te su preostali radovi na humusiranju i sijanju trave što bi trebalo biti završeno sredinom veljače.

– U tijeku je izgradnja nogostupa od Ulice Tina Ujevića prema naselju Repovec, preostali su radovi na asfaltiranju nogostupa i rješavanju ukopa sporednih cesta i trebali bi biti gotovi do početka ožujka. U tijeku je i rekonstrukcija ceste u Lugu Zabočkom uz prugu. Slijede radovi na izgradnji armirano-betonskog potpornog zida uz prugu, rješavanje oborinske odvodnje te je do polovice ove godine u planu kompletna rekonstrukcija ceste – rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu i javne potrebe grada Zaboka, Danijel Tuđa.

U planu je nastavak izgradnje nogostupa u Jakuševcu Zabočkom uz županijsku cestu koja prolazi kroz naselje. Jedan od najvažnijih projekata u ovoj godini je rekonstrukcija Parka Milana Prpića.

– Planiraju se radovi na uređenju dječjeg igrališta ispod čeličnog mosta kao i rekonstrukcija asfaltirane plohe košarkaškog igrališta. Izvođenje radova planirano je u drugom kvartalu ove godine za što je osigurano 390 tisuća eura. U planu je i izgradnja nogostupa u Ulici Ivana i Cvjete Huis, iznad Srednje škole prema vodospremi. U proračunu je osigurano 133 tisuće eura, a radovi su planirani također u drugom kvartalu ove godine – naglasio je Tuđa, a u planu je i izgradnja pješačkog prijelaza s mimoilaznim ogradama, preko željezničke pruge „kod Šode”, kao i izgradnja prometnice s pripadajućom komunalnom infrastrukturom u gospodarskoj zoni kojom će se ona spojiti s gospodarskom zonom Velikog Trgovišća. Projekt će se realizirati u suradnji s Općinom Veliko Trgoviše i KZŽ.

zip.com.hr 26.01.2024.

Continue Reading

Aktualno