Connect with us

Društvo

FEDARENE održala generalnu skupštinu na Cipru

Na Cipru je 26. lipnja održana generalna skupštine FEDARENE-a 2024. gdje su članovi FEDARENE-a ponovno izabrali Seamusa Hoynea za svog glavnog tajnika.

Generalna skupština, održana u prekrasnom obalnom gradu Protarasu na Cipru, okupila je gotovo 70 članova kako bi raspravljali o strategiji organizacije za nadolazeće godine, razmijenili ideje i donijeli ključne odluke. Jedna od njih bila je ponovni izbor Seamusa Hoynea za glavnog tajnika za još jedan mandat. Članovi su pohvalili njegovo uzorno vodstvo i značajan doprinos tijekom proteklih godina.

Udruženju je pristupilo čak šest novih članova – iz Estonije, Grčke, Irske, Italije i Španolske, a svi ostali pokazatelji, ali i stalno rastuća suradnja s Europskom komisijom i drugim institucijama pokazuju da se radi dobar posao.

Prihodi udruženja porasli su za 58 % u posljednje dvije godine, a broj zaposlenih povećao se za 180 % tijekom zadnje tri godine. Čak 85 % prihoda dolazi iz projekata, a politički utjecaj stalno raste, napisao je Julije Domac na svom Facebook profilu.

-Ovaj posao nastavljamo u izazovnim vremenima, ali uvjereni da ćemo ga dobro napraviti-izjavio je Domac.

Seamus Hoyne donosi više od 25 godina iskustva u energetici, obrazovanju i fleksibilnim okruženjima za učenje. Razvio je opsežne mreže na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini u područjima održive energije i visokog obrazovanja. Trenutačno je predsjednik odbora TEA-e i direktor tvrtke Electric Ireland Superhomes, One Stop Shop-a koju je osnovala TEA, a od 2017. koordinator je EU ManagEnergy Initiative.

Seamus je preuzeo ulogu glavnog tajnika FEDARENE-a 2018. i od tada blisko surađuje s uredom FEDARENE-a, članovima, predsjednikom i potpredsjednicima kako bi unaprijedio brojne inicijative i strateške ciljeve, uključujući uspostavu Island Collegea.

Ponovni izbor Seamusa Hoynea dokaz je njegovog uspješnog vodstva i povjerenja članova FEDARENE-a u njegovu viziju i sposobnosti. Sljedeće tri godine obećavaju nadogradnju na prošlim postignućima, s obnovljenim fokusom na potporu lokalnim i regionalnim akcijama za postizanje ugljične neutralnosti do 2050.

Potpora Seamusu Hoyneu u njegovoj ulozi je Patrick Biard, bivši voditelj europskih i međunarodnih poslova u Auvergne Rhône-Alpes Energie Environnement (AURA-EE, FR), koji će nastaviti obnašati dužnost zamjenika glavnog tajnika. Patrickovi prioriteti za ovaj novi mandat uključuju promicanje FEDARENE-a i njegovih članova na regionalnoj i europskoj razini, potporu upravljanju mrežom i angažiranje članova College 4—cijenjenih pojedinaca koji su značajno pridonijeli FEDARENE-u tijekom godina.

zip.com.hr/fedarene.org 03.07.2024.

Continue Reading

Aktualno