Connect with us

Društvo

DOBRE VIJESTI iz Gradskog društva Crvenog Križa Krapina – dobiveno 200.000 kuna za humanitarni projekt

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović prisustvovao je u četvrtak, 22. prosinca 2022. u Zagrebu svečanom potpisivanju ugovora za projekte prijavljene na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1.

Naime, radi se o infrastrukturnom opremanju posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane objavljenog u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027. Ugovori u iznosu od 14,7 milijuna kuna, potpisani su u Zagrebu u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državnog tajnika Zdravka Tušeka, ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravka Barača, potpredsjednice Vlade RH Anje Šimprage i državne tajnice u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margarete Mađerić.

Tako je Gradskom društvu Crvenog križa Krapina odobren je projekt Ulaganje u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, „Hrvatskog Crvenog križa“, Gradskog društva Crvenog križa Krapina ukupne vrijednosti  200.684,32 kn, od čega se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 200.000,00 kn (26.544,56 EUR).

Cilj projekta je ojačati infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina posrednik je u lancu donirane hrane od 2015. godine, a hranu donira krajnjim primateljima koji žive na području Grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. U sklopu projektnih aktivnosti predviđena je nabava arhivskih i paletnih regala, transportnih kolica, rashladne komore, ručnog paletnog viličara, informatičke opreme i promidžba i vidljivost.

Projekt će trajati od 01.01.2023. do 30. rujna 2023. godine. Njegovom realizacijom doprinijeti ćemo infrastrukturnom opremanju Gradskog društva Crvenog križa Krapina u svrhu jačanja kapaciteta za prihvat, skladištenje i podjelu donirane hrane.

zip.com.hr 27.12.2022.

Continue Reading

Aktualno