Connect with us

Društvo

Brojne komunalne akcije ovog se ljeta provode u Klanjcu

Područje Klanjca ovo je ljeto obilježeno komunalnim radovima.

Završen je projekt vrijedan oko 75.000 eura gdje su asfaltirane četiri dionice nerazvrstane ceste. Uz to, sanirane su i udarne rupe na prometnicama te manja klizišta nastala uslijed vremenskih nepogoda, a pokošene su i bankine.

-Praktički nakon svake kiše moramo izlaziti na teren, sanirati štete, navoziti kameni agregat. Osim toga imamo problema u našim parkovima, Parku znamenitih klanjčana i Parku u Novim Dvorima gdje smo zbog bolesti morali ukloniti velik broj stabala koja su se uslijed najezde potkornjaka počela sušiti. Sada je nastala praznina, pa ćemo do kraja godine morati napraviti projekt sadnje novih stabala-istaknuo je gradonačelnik Zlatko Brlek.

Ovu srijedu sazvana je i sjednica Gradskog vijeća, a na dnevnom redu je prva izmjena ovogodišnjeg proračuna kojom se neće mijenjati ukupna cifra već pojedine stavke unutar proračuna pojasnio je gradonačelnik.

-Vjerujem da ćemo do kraja godine proračun morati povećati s obzirom da u svibnju i lipnju nismo imali poreznih prihoda, što više imali smo povrat poreza i to oko 220 tisuća eura. Ovim rebalansom povećavamo određene stavke, poput one za izgradnju stepenica na Prečkom putu. Tri puta smo imali jednostavnu nabavu koju smo morali poništavati zbog probijanja cifre. Raspisana je Javna nabava i vjerujem da ćemo napokon dobiti izvođača radova i da ćemo krenuti s rekonstrukcijom stepenica te da ćemo u ovom ljetnom periodu uspjeti završiti taj projekt-napomenuo je Brlek i dodao kako je vrijednost projekta povećana na 124 tisuće eura.

Tijekom godine planira se još jedno raspisivanje natječaja za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a stavka je povećana na 285 tisuća eura.

Osim navedenih radova, na starom klanječkom groblju uklonjena su stabla oštećena u nevremenu koja su predstavljala opasnost za nadgrobne spomenike. Potrebno je asfaltirati oštećenu grobnu stazu, a u tu je svrhu u proračunu predviđeno 12 tisuća eura.

U planu je i uređenje dječjeg igrališta pored starog dječjeg vrtića gdje će biti zamijenjene sve sprave te će biti postavljena antistresna podloga. Završava se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju Trga mira.

-Građevinska dozvola je izdana. Taj projekt je vrijedan oko 62 tisuće eura. Do kraja godine čeka nas i izmjena Prostornog plana. Uskoro ćemo raspisati natječaj i za to ćemo izdvojiti 25 do 30 tisuća eura-objasnio je Brlek.

Traju radovi na obnovi Brozove zgrade vrijednosti oko 740 tisuća eura. Radovi bi trebali biti gotovi do manifestacije Zahvala jeseni, a kreće i obnova, odnosno izrada projektne dokumentacije za zgradu na Trgu Antuna Mihanovića 3, za čiju je sanaciju i rekonstrukciju Grad također dobio određena sredstva.

zip.com.hr 02.07.2024.

Continue Reading

Aktualno