Connect with us

Društvo

“Vjerujem da ćemo biti uspješni i u novom razdoblju 2023 – 2027.” – poručio Žarko Miholić, predsjednik LAG-a Zeleni bregi

Lokalna razvojna strategija za razdoblje do 2027. godine LAG-a Zeleni bregi je izrađena i još se prilagođava kako bi bila što prihvatljivija i operativna za sve članove LAG-a za prijave na buduće natječaje.

Predsjednik LAG-a, Žarko Miholić kazao je kako je konačan rok za donošenje Strategije prolongiran te da će Ministarstvo poljoprivrede sredinom srpnja donijeti još neke smjernice koje je potrebno ugraditi kako bi bili još učinkovitiji kod apliciranja.

-Moram reći da se konačni datum raspisivanja natječaja od strane Ministarstva poljoprivrede nije promijenio, pretpostavlja se da će biti krajem osmog ili početkom devetog mjeseca. Morat ćemo još malo zapeti da bismo još neke stvari ugradili i podigli razinu cjelokupne Strategije da bi bili što uspješniji i mi kao LAG prilikom apliciranja. Odabir projekata ide isključivo prema kvaliteti izrađene Strategije, prema dosadašnjim rezultatima rada i operativnosti provođenja pojedinih natječaja od strane pojedinih LAG-ova. Moram napomenuti da od 56 LAG-ova koliko nas ima u Hrvatskoj naš LAG Zeleni bregi je vrednovan sa najvećim brojem bodova na razini Republike Hrvatske. Vjerujem da ćemo biti uspješni i u tom novom razdoblju 2023 – 2027. i prijelaznom razdoblju dvije godine 2028 i 2029. godina – kazao je Miholić.

Također je napomenuo da Strategija nije običan dokument, nego vrlo težak, opsežan i stručan koji je izrađen na 85 stranica i u kojem se trebalo uzeti u obzir i razlike u interesima, stupnju razvijenosti i različitost svih dionika i članova LAG-a.

Imamo kvalitetnu Strategiju koja će prepoznati sve mogućnosti i oblike raspisivanje natječaja, ja bi rekao – nema što nema i za javni, i civilni i gospodarski sektor. Naglašavam da pravo na aplikacije na natječaje imaju i članovi LAG-a i oni koji nisu članovi – poručio je Miholić.

LAG Zeleni bregi sudjelovao na Sajmu vina u Bedekovčini 2023.

sleljak/zip.com.hr 14.06.2023.

Continue Reading

Aktualno