Connect with us

Inspirativne priče

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspjeh treba jako puno ulagati u sebe, truditi se, maštati i ne se bojati sanjati”- poručila je Vukina Bogović

U četvrtak, 24. kolovoza, gošća emisije bila je Maja Vukina Bogović, akademska
umjetnica, poduzetnica, ravnateljica Gradske knjižnice Krapina i članica
Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije.

Maja Vukina Bogović akademska je umjetnica koja je nakon završene akademije htjela samo slikati i izlagati, te je tako krenula sa raznim radionicama. U međuvremenu je završila bibliotekarstvo jer je htjela siguran posao, a 2017. godine je krenula u poduzetničke vode.

– 2017. godine sam krenula u poduzetničke vode, nisam nigdje radila, samozaposlila sam se i to je bilo dosta zgodno, ali priča kako ipak treba proći par godina da bi to sve krenulo kako treba je istinita. Na početku radiš poslovni plan i zamišljaš kako bi to moglo biti, ali tek kad počneš raditi, onda vidiš da ispada drukčije- kazala nam je Vukina Bogović.

No Maja nije samo poduzetnica, ona je akademska umjetnica, poduzetnica, ravnateljice Gradske knjižnice Krapina, članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ i Rotary kluba, te smo ju pitali kako sve to uspijeva.

-Svi imamo neke kvalitete, pa imamo i mane i vrline, ja bih rekla da je dobra organizacija jedna od mojih kvaliteta, možda to nije bilo toliko prije, ali što sam starija definitivno znam da mi je to jako bitan alat, a ako sve dobro organiziram, ako sve dobro planiram i posložim, onda ona sitna iznenađenja dobro dođu, jer se uspijem snaći, tako da je iskreno jako dobra organizacija pola posla- pojasnila je Vukina Bogović.

Kako kaže ponosna je na svoje redovne izložbe, na neke ilustracije koje je radila za knjige te naravno i na to što je ravnateljica Gradske knjižnice, a oduvijek je htjela biti i članica nekog kluba.

-Oduvijek sam htjela biti članica nekog kluba zato što sam uvijek imala osjećaj da su muškarci članovi klubova i mi tamo ne pripadamo. Onda kad sam dobila pozivnicu za Rotory, prvo sam rekla na glas ali ja sam žensko, na štu se rekli pa mi to vidimo i podržavamo, što je bilo slatko, ali zapravo sad mislimo malo krenuti, ja sam tek ušla u to, ali sviđa mi se cijela ta priča oko tog humanitarnog djelovanja, a što se tiče našeg Poduzetničkog kluba, definitivno podrška između žena, ženske priče, konferencije koje su i meni pomogle, jednostavno uz to rastemo i hrabrimo jedne druge i to jako jako bitno, da dobivamo krila i postajemo ozbiljne u ovom poslu- kazala je Vukina Bogović.

Na pitanje što smatra da je potrebno za uspjeh, Vukina Bogović ističe da za uspjeh treba jako puno ulagati u sebe, truditi se, maštati i ne se bojati sanjati.

-Potrebno je imati neku viziju, ali i snove, jer ako ne sanjaš zapravo ne težiš prema ničem- zaključila je Vukina Bogović.

A što nam je još sve ispričala, te koji su planovi knjižnice u Tjednu kajkavske kulture, kao i njezini privatni do kraja godine pogledajte u emisiji.

Emisiju pogledajte na :

Ekipa koja je realizirala emisiju: Darko Kolar, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=ftP9aPbA5MY

tleljak/zip.com.hr 27.08.2023.

Continue Reading

Aktualno