Connect with us

Inspirativne priče

ZIP ČETVRTKOM: “Za uspjeh morate voljeti ono što radite, educirati se, ulagati u svoje znanje te vjerovati u uspjeh”-poručila je Zvjezdana Dekan

Ovog četvrtka, 13. lipnja 2024. godine, gošća emisije bila nam je Zvjezdana Dekan, vlasnica obrta za zastupanje u osiguranju ALL Dekan i predsjednica Udruženja obrtnika Stubica.

Nakon završene srednje škole, Zvjezdana se zaposlila u administraciji jednog privatnog poduzeća, gdje je ostala 18 godina. U tih 18 godina je kako kaže bila i čistačica i direktor u isto vrijeme, te joj je to bilo dobro razdoblje jer je puno toga naučila i upoznala mnogo ljudi.

-To mi je bila dobra odskočna daska, a nakon toga sam se zaposlila u jednoj velikoj osiguravajućoj tvrtki, gdje sam se na samom početku pitala, kako ću ja to i šta ja ovdje radim. Međutim, nakon puno rada i učenja je brzo tekao moj uspon, pa sam nakon par godina odlučila otvoriti vlastiti obrt za zastupanje u osiguranju-pojasnila je Dekan, dodavši kako joj je to bila najbolja odluka.

Dekan obrt ima već punih 8 godina, a nalazi se u Donjoj Stubici, i trenutno ima zaposlenu jednu djelatnicu.

-Vjerujem da sam jako uspješna u svom poslu, i bitno mi je to da mogu lakše, kao vlasnica obrta, rasporediti svoje vrijeme. Nekad je to od 8-8, ali nekad možeš otići i ranije. To što mogu sama rasporediti svoje vrijeme mi je najbitnije, jer ja sam i supruga, i majka, i baka, i prijateljica i kćer, i želim pokriti sve ljude koje imam i imati vremena za sve, a plan mi je da tako i dalje nastavim-rekla je Dekan.

Misao vodilja joj je ” što radiš, trudi se da radiš najbolje što možeš i znaš, i budi svjestan, da i tad, kada misliš da radiš najbolje što znaš, da još nije najbolje i da može biti još bolje”.

-Uvijek možeš bolje, i to ne traži od drugih, već od sebe, da ti možeš bolje. Ne mijenjaj ljude, mijenjaj sebe-poručila je Dekan.

Zvjezdana Dekan je i predsjednica Udruženja obrtnika Stubica, gdje se nakon otvaranja obrta aktivno uključila u rad te svojim zalaganjem i angažmanom postala jedna od najaktivnijih članica Udruženja.

Inače, Udruženje trenutno ima 754 aktivnih obrtnika i 5 dobrovoljnih članova i najveće je udruženje u županiji. Aktivni su i sudjeluju na raznim manifestacijama i humanitarnim akcijama, sportskim susretima, sustavno prezentiraju obrtnička zanimanja u osnovnim školama, redovito organiziraju izlete za članove i njihove obitelji, a ponosni su i na dobru suradnju s brojnim prijateljskim udruženjima obrtnika.

Ovog vikenda održava se Stubica fest, manifestacija kojoj je ovo tek treće izdanje, a u prve dvije godine održavanja oduševila je i privukla velik broj posjetitelja. Jedan dio te manifestacije organizira upravo Udruženje obrtnika Stubica, pa nam je Zvjezdana Dekan ispričala nešto i o tome.

-Mi u sklopu te manifestacije imamo svoju manifestaciju, “Humanitarni obrtnički lonec”, koja se održava četvrti puta. To je kulinarski gastro show u kojem sudjeluju ekipe Udruženja obrtnika iz svih dijelova RH i jedna ekipa iz Slovenije. Svi oni pripremaju hranu na licu mjesta, specifičnu za njihov kraj, a sve je to u humanitarne svrhe. Ove godine se prikupljaju sredstva za kupnju invalidskih kolica i ostalih ortopedskih pomagala potrebnih djevojci Gordani iz Stubičkih Toplica-pojasnila je Dekan te pozvala sve da dođu i isprobaju sve vrste jela te pomognu potrebitima.

Za uspjeh, Dekan kaže da morate voljeti ono što radite, i vjerovati u uspjeh.

-Vjera je bit svega, ali naravno ne bez rada. Treba puno raditi, educirati se i ulagati u svoje znanje-poručila je Dekan.

O čemu smo još pričale i što vas sve čeka ovog vikenda na Stubica fest-u, pogledajte u emisiji:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Mirjana Bašak, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/ , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=vV22v6K5jk8&t=13s

tleljak/zip.com.hr 14.06.2024.

Continue Reading

Aktualno