Connect with us

Najave i događanja

Krapinčanka Sanja Sever Mališ od danas je prva žena na funkciji Dekana Ekonomskog fakulteta Zagreb – čestitamo!

Sanja Sever Mališ na posao putuje iz Krapine, gdje je rođena i živi i svi smo ponosni što je naša Krapinčanka prekinula stoljetnu tradiciju muškog vođenja Ekonomskog fakulteta. 

Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, službeno je preuzela dužnost dekanice Ekonomskog fakulteta – Zagreb i time je postala prva žena na funkciji Dekana tog fakulteta. U ponedjeljak, 03. listopada 2022. bio je i prvi dan svim brucošima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za koje je organizirana posebna svečanost kojoj su nazočili novoizabrana dekanica i prodekani. Tom prigodom dekanica je svim studentima prve godine poželjela dobrodošlicu.

Sanja Sever Mališ titulu doktora znanosti stekla je prije 12 godina (2010.) na temu ‘Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja’, a dodatno usavršavanje nastavila je na European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni, Španjolska te na University of Applied Sciences Osnabrück, Njemačka. Ističemo da je dobitnica i brojnih nagrada: nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije i magistarski rad, dobitnica je nagrade ‘Mijo Mirković’ Ekonomskog fakulteta – Zagreb za knjigu ‘Analiza financijskih izvještaja’.

Zoran Krupka, Božidar Janković, Sanja Sever Mališ, Kosjenka Dumančić i Zoran Wittine

Podsjećamo, Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb u širem sastavu na sjednici održanoj 2. ožujka 2022. izabralo je izv. prof. dr. sc. Sanju Sever Mališ  za novu dekanicu Ekonomskog fakulteta na mandatno razdoblje od dvije akademske godine, od 2022./23. do  2023/24.  Nakon prvoga izbornoga kruga, u kojem je sudjelovalo četvoro kandidata, u drugi je krug ušlo njih dvoje: izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ i prof. dr. sc. Marko Kolaković. U drugom izbornom krugu izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ dobila je 139 glasova, a prof. dr. sc. Marko Kolaković 75 glasa, dok su dva glasačka listića bila nevažeća. Naime, od 2018. godine Sever Mališ obnašala je funkciju prodekanice za poslovne procese i strateška partnerstva na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Foto: Sanja Sever Mališ – izvor https://www.efzg.unizg.hr/

sleljak/zip.com.hr 03.10.2022.

Continue Reading

Aktualno