Connect with us

Konferencije ZiP

Konferencija za medije – Žene i poduzetništvo u Kzž

U utorak, 07. svibnja 2019. je u uredu župana Krapinsko-zagorske županije najavljena  Konferencija “Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji” koja će se održati 13. svibnja ove godine u Hotelu Jezerčica u Donjoj  Stubici. U sklopu Konferencije, osim panela, izlaganja, razmjena iskustava i međusobnog upoznavanja, planiran je i mali poduzetnički  sajam i druženje tijekom cijelog dana – program traje od 9 do 16 sati uz pauze za kavu i ručak.

Jasna Petek, zamjenica župana Kzž

Kao partner Konferencije medijima se prvo obratila zamjenica župana Jasna Petek najavivši Konferenciju “Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji” kao najveće poslovno okupljanje žena koje se u posljednje vrijeme dogodilo u županiji. “Prihvativši partnerstvo u organiziranju Konferencije nastavak je na brojne aktivnosti koje županija radi preko partnerstva Povjerenstva za ravnopravnost spolova u županiji. Različitim aktivnostima nastojimo osnažiti žene da se odluče  za ulogu poduzetnica, ohrabriti žene u upravljačkim funkcijama, jer u Zagorju je još uvijek poprilično patrijarhalno društvo i iziskuje popriličnu umješnost kombiniranja poslovnog i privatnog života. I zato nam je važno na Konferenciji okupiti poslovne žene s područja Krapinsko-zagorske županije te da u suradnji s gošćama razmijenimo iskustva, umrežimo se i počnemo jednu dugogodišnju suradnju”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Snježna Leljak, direktorica tvrtke SL komunikacije i mediji

Kao glavna inicijatorica i ogranizatorica Konferencije, vlasnica tvrtke SL komunikacije i mediji d.o.o., Snježana Leljak, radeći dugi niz godina na rukovodećem mjestu, pokrenula je inicijativu umrežavanja žena poduzetnica, jer žene danas kako u Krapinsko-zagorskoj županiji, Hrvatskoj, Europi, pa tako i cijelom svijetu još uvijek su manje zastupljene na rukovodećim, vlasničkim pozicijama, političkim kako bi mogle utjecati na razne zakonske obveze. “Mi žene mogle bi biti UPS uređaj, koji drži energiju i struju dok se ne vrati ona stalna, u slučaju prekida dotoka informacija, i tako biti pomoć ženama kroz umrežavanje, promociju, savjetovanje, edukaciju bilo u privatnom ili javnom sektoru, u institucijama i to želimo prezentirati na Konferenciji. Želimo da se žene ohrabre, umreže i da mijenjamo percepciju koja prvo kreće od naše obitelji i nastavlja se tijekom cijelog života.  Na  Konferenciji ćemo imati razne teme, od financiranja od mogućnosti kreditiranja, kako, na koji način i gdje se žene mogu obratiti za pomoć pisanja projekata, gdje mogu dobiti mentorstvo, imati ćemo  inspirativne priče žena koje su krenule u poduzetništvo, koje su koristile sredstva za samozapošljavanje”,  izjavila je Snježana Leljak, inicijatorica i glavna organizatorica Konferencije.

Janja Kantolić, HGK Županijska komora Krapina, direktorica

Uz Krapinsko-zagorsku županiju, suorganizatori su i Gospodarska i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije. Direktorica Županijske gospodarske komore, Janja Kantolić, naglasila je kako je Hrvatska gospodarska komora odavno prepoznala važnost uloge ženskog poduzetništva te dugi niz godina podržava strategiju ženskog poduzetništva koja je donesena na nivou Republike Hrvatske. “Ovakvim konferencijama koje organiziramo na lokalnom nivou želimo dodatno dati vjetar u leđa svim mladim poduzetnicama da se odluče na taj pothvat i najbitnije nam je pokazati primjere dobre prakse, da se izmijene iskustva kako uspjeti na poslovnom putu”, dodala je Janja Kantolić, direktorica Županijske gospodarske komore. 

Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Kzž

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško pozvao je sve obrtnice da se uključe u Konferenciju kako bi pokazale sve ono što su radile kao poduzetnice, te dodao kako je u strukturi obrtništva tek 30-ak posto žena i zauzimaju jednu posebnu strukturu u obiteljskim poduzetništvu.

Željko Kolar, župan Kzž

Na kraju press konferencije za medije obratio se i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, spomenuvši kako danas u svijetu poduzetništva više nije bitno da li je poslovan čovjek muškarac  ili žena, nego da li je sposoban ili nesposoban, uspješan ili neuspješan. “Kada bi napravili analizu državnih institucija, većinu rukovodećih funkcija obnašaju žene. Naša uloga kao države, regionalne  uprave, jedinica lokalnih samouprava, da kroz cjelodnevni boravak djece u vrtićima, jednosmjenske nastave u školama, olakšamo ženama kako bi mogle više vremena posvetiti svojoj karijeri. Na Konferenciji će se vidjeti niz sjajnih primjera kako su žene preuzele rukovodeće funkcije u  najtežim trenucima. Ovo je izuzetno bitna tema i ovo će biti tradicionalno na godišnjoj razini i mi ćemo iz godine u godinu skretati pozornost na tu temu toliko dugo dok nećemo doći do 50 posto žena koje su na rukovodećim mjestima u biznisu”, rekao je župan Kolar.

Program Konferencije trajati će od 9 do 16 sati uz pauze za kavu i ručak. Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a sve zainteresirane žene poduzetnice, obrtnice i one koje to žele tek postati mogu se  prijaviti na email: [email protected]   ili   on-line na:  
https://zeneipoduzetnistvo.slkomunikacije.com

Žene i poduzetništvo – konferencija za medije 07.05.2019.

zip.com.hr/arhiva- https://www.slkomunikacije.com/konferencija-za-medije-zene-i-poduzetnistvo-u-krapinsko-zagorskoj-zupaniji/07.05.2019       01.04.2022.

Continue Reading

Aktualno