Connect with us

Najave i događanja

GIRLSCODE KAMP: ISTRAŽITE SVIJET PROGRAMIRANJA I POSTANITE POKRETAČICE INOVACIJA KOJE MOGU SPASITI PLANET

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije najavljuje GirlsCode kamp koji će potaknuti mlade djevojke da istraže svijet programiranja i koda te da postanu pokretači inovacija koje mogu “spasiti” naš planet.

GirlsCode kamp održat će se od 3. do 8. srpnja u predivnoj Čudesnoj šumi u Mariji Bistrici. Cilj kampa je pružiti sudionicama (uzrasta od 14 do 16 godina) mogućnost da nauče STREAM vještine (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics) kroz zanimljive aktivnosti i kreativne projekte.

Na kampu će imati priliku:

  • Naučiti kako se STEM i programiranje mogu primijeniti na kampiranju u prirodi.
  • Izgraditi robotsku životinju od lego kockica.
  • Upoznati se s time kako roboti mogu biti umjetnici i glazbenici.
  • Otkriti kako programiranje može biti korisno ako se izgubite u prirodi.
  • Istražiti kako je prirodni ekosustav bio izvor inspiracije za mnoge tehnologije koje koristimo u svakodnevnom životu.
  • Otkriti na koji način možemo iskoristiti tehnologiju za stvaranje održive budućnosti za sve ljude i prirodu.
  • Razviti timske vještine kroz aktivnosti oko logorske vatre, orijentacije u prirodi, pripremanja logora i skloništa za preživljavanje.
  • Shvatiti kako naše vlastite različitosti mogu snažno povezati pravi tim.

U sklopu kampa ugostit će se 10 djevojaka. Tijekom 6 intenzivnih dana kampa spavat će u šatorima u pravom izviđačkom logoru, upravljati robotima i koristiti prave izviđačke alate. Upoznat će se s važnosti usklađivanja tehnologije i prirode kako bi stvarale nove inovacije te razvijale poduzetničke vještine potrebne za budućnost.

Prijave za sudjelovanje u kampu koji je, za 10 sudionica, u potpunosti besplatan, vrši se slanjem životopisa koji se može preuzeti putem poveznice: https://poduzetnickicentar-kzz.hr/2023/06/13/girlscode-kamp/, a šalje se na  na [email protected] najkasnije do 22. lipnja.  

Radni program kampa po danima možete pronaći na sljedećoj poveznici:  https://poduzetnickicentar-kzz.hr/2023/06/13/girlscodecamp-u-cudesnoj-sumi_radni-program/

Projekt GirlsCodeCamp sufinanciran je sredstvima Saveza Alpe Jadran, Krapinsko-zagorske županije i Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o..

Za dodatne informacije, kontaktirajte organizatore: Miroslav Macan, Telefon: +385 49 354 696 Email: [email protected]

zip.com.hr 15.06.2023.

Continue Reading

Aktualno