Connect with us

Natječaji

Algebra dodjeljuje 300 000 eura vrijednih IT stipendija za žene

Odlične vijesti za sve žene koje žele nadograditi svoje znanje u IT području. Pogledajte i prijavite se!

Algebra u suradnji s INCO te uz podršku Google.org dodjeljuje stipendije ženama vrijedne čak 300.000 eura za edukacije za unaprjeđenje IT znanja kod žena. No, što zapravo radi IT specijalist, odnosno u ovom slučaju specijalistica? Specijalisti IT podrške odgovorni su za analizu i evaluaciju tehnoloških problema, ali i za rješavanje potencijalnih problema kroz informatičku podršku te oni također pronalaze optimalni način unapređenja operativnih i sigurnosnih procesa svih informatičkih sustava.

Stoga, ako te zanima ovo područje i imaš potencijala, a uz to poznaješ engleski jezik te zadovoljavaš osnovnu digitalnu pismenost, ovo je definitivno za tebe! Prijaviti se mogu žene u nepovoljnijem položaju, poput onih koje žive u manjim ili ruralnim sredinama, žene s invaliditetom, nezaposlene, žene iz sektora pogođenih COVID-om te studentice završnih godina studija. Preduvjet za edukaciju je uspješno obavljeno testiranje na koje se, zbog ograničenog broja mjesta, potrebno prijaviti čim prije.

Edukacija se provodi u okviru programa “Work in Tech”, a po završetku žene stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja podrške korisnicima, sistemske administracije, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti. Riječ je o najpopularnijem globalnom programu iz područja IT certifikacije kojim se trenutačno za svladavanje novih vještina koristi više od 77 milijuna ljudi.

Sam cilj projekta je postići veće uključivanje žena u brzorastuću IT industriju koja se i dalje bori sa značajnim nedostatkom radne snage. Uključivanje u “Work in Tech” program ne zahtijeva prethodno iskustvo, a edukacija se održava na engleskom jeziku, uz mentorstvo Algebrinih predavača na hrvatskom. Edukacija se sastoji od pet modula koji se održavaju na Coursera platformi te traje tri do šest mjeseci.

Detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.

zip.com.hr / Izvor: Algebra 20.04.2023.

Continue Reading

Aktualno