Ovaj recept za cimet rolice morate probati – neodoljivo mekane i mirisne!

Ništa ne podsjeća na udobnost doma i toplinu jesenskih jutara kao miris svježe pečenih cimet rolica. Mekane i savršeno začinjene, ove rolice su pravi desert za dušu.

Bilo da ih pripremate za obiteljski doručak, popodnevni čaj ili kao slatki zalogaj uz kavu – ovaj provjereni recept donosi vam savršenu kombinaciju pjenastog tijesta, aromatičnog fila od cimeta i bogate kreme od sira.

Ako volite recepte koji ispunjavaju kuću toplinom i osmijehom – nastavite čitati jer vas čeka najbolji recept za cimet rolice ikad!

Sastojci

Za tijesto:

  • 600 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 10 g soli
  • 300 ml mlijeka (sobne temperature)
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 105 g maslaca

Za fil:

  • 230 g maslaca
  • 300 g smeđeg šećera
  • 4–5 žličica cimeta

Za kremu:

  • 200 g krem sira ili mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 limun šećera

Dodatno:

  • 60 ml vrhnja za šlag

Priprema

Priprema tijesta:
Aktivirajte kvasac s malo mlijeka i šećera, zatim dodajte ostale sastojke i polako umijesite tijesto. Na kraju postepeno dodajte maslac. Tijesto mijesite barem 30 minuta (najbolje mikserom s nastavcima za tijesto) dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte ga i ostavite u hladnjaku 2 sata.

Priprema fila:
Dok tijesto odmara, izmiksajte maslac, pa dodajte smeđi šećer i cimet. Fil ostavite na sobnoj temperaturi do upotrebe.

Oblikovanje rolica:
Ohlađeno tijesto izvaljajte u pravokutnik, premažite pripremljenim filom i čvrsto zarolajte. Narežite rolice na željenu debljinu (najbolje koncem – tako će ostati savršeno oblikovane).

Dizanje i pečenje:
Rolice posložite na lim obložen papirom za pečenje, ostavite razmak između njih jer će još rasti. Pokrijte i pustite da se dižu barem sat vremena na sobnoj temperaturi.
Prije pečenja, između rolica prelijte vrhnje za šlag – ono će ih učiniti posebno sočnima. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ako primijetite da prebrzo tamne, zadnjih 10 minuta prekrijte ih folijom.

Krema i posluživanje:
Pomiješajte krem sir (ili mascarpone) sa šećerom u prahu i limun šećerom. Kad se rolice malo ohlade, premažite ih kremom i poslužite dok su još tople.

Ako želite još bogatiji okus, u fil možete dodati malo vanilije, muškatnog oraščića ili nasjeckane orahe. A ako volite da su posebno mekane i “gooey” – slobodno dodajte još malo vrhnja prije pečenja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.