Connect with us

Sport

PRVO IZDANJE „KAJBUMŠČAK TRAILA“ PROŠLO ODLIČNO

U srijedu, 22. lipnja 2022. u organizaciji Trkačkog kluba “Maraton“ Krapina, održano je u u Krapini prvo izdanje “Kajbumščak traila“ na kojem je sudjelovalo preko 250 sudionika, a trčalo se na tri staze.

Kako smo i najavili, tko je želio provesti Dan antifašističke borbe u prirodi došao je u Krapinu gdje je uspješno održano prvo izdanje utrke „Kajbumščak trail“ u organizaciji Trkačkog kluba „Maraton“ Krapina.

Ante Radak, član TK Maraton

Ante Radak, član TK Maraton istaknuo je da je sudjelovalo ukupno preko 250 natjecatelja, trčalo se natri staze i to:  “Dedek Kajbumščak“ – 26 kilometara, “Šumski Gujdek“  – 17 kilometara i “Mali Krap“ – 9 kilometara: „Bilo je užasno vruće danas, tako da čestitke svim natjecateljima koji su se odvažili doći danas na start, trčali i završili ovu mogao bih reći dosta tešku utrku. Imali smo jednu manju intervenciju HGSS-a, jednu su curu uspješno ispratili sa Strahinjčice, a ostalo je sve prošlo u najboljem redu – rekao je Radak.

Nikola Špoljar, Army runng team/AK Zabok

Nikola Špoljar, pobjednik najveće i najzahtjevnije utrke “Dedek Kajbumščak“ (Army runng team/AK Zabok) istaknuo je oduševljeno: „Napokon da imamo u Zagorju jednu tešku stazu koju se baš treba pomučiti da je pretrčiš. Neandertalci koji su nas ohrabrivali na startu, po meni tip – top.  Organizacija je super. Sve je bilo na visokom nivou“ – istaknuo je Špoljar, dodajući da je rezultatom vrlo zadovoljan jer je ostvario svoju želju da pretrči stazu za manje od tri sata.  

Helena Gleđa, Atletski klub Dubrovnik

Organizacijom utrke, a i postignutim rezultatom zadovoljna je i Helena Gleđa, pobjednica utrke “Dedek Kajbumščak“ koja inače trči za Atletski klub Dubrovnik: „Utrka je bila zahtjevna,  vrijeme je bilo poprilično vruće, no to su uvjeti u ovo doba, tako da sam bila spremna na to. Zadovoljna sam rezultatom, organizacija je odlična i vidimo se dogodine. Super je sve osmišljeno, staza je bila dobro označena., jurim pa znam biti malo dekoncentrirana, pa ‘fulam’  ako nije dobro označeno. Stvarno pohvala organizatorima i Gradu Krapini za ovako jedan sportski događaj“ pohvalila je organizatore Gleđa.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine istaknuo je da mu je drago što su se u Krapinu, na Hušnjakovo vratila događanja koja su sva bila jako dobro posjećena, iznad svih očekivanja, pa uputio čestitke članovima trkačkog kluba, na dobroj organizaciji traila: „ Nakon što je ekipa iz Trkačkog kluba Maraton organizirala festivalsku utrku i utrku za Dan grada, drago mi je da je sad i u “Noći pračovjeka“ organiziran ovaj trail. Vidimo da je dobra pozitivna atmosfera, da se okupilo puno trkača, ali i svih drugih posjetitelja.

Grad i Turistička zajednica su tu da pruže potporu, koju smo i dali, a naravno da ćemo takve manifestacije podržavati i u vremenima koja su ispred nas“ – naglasio je gradonačelnik Gregurović, dodavši da je lokacija na kojoj je održana “Noć pračovjeka“  jako lijep ambijent i vrlo dobar za organizaciju takvih manifestacija: „Nakon što je prije nekoliko godina izmješten cestovni prijelaz prema Hušnjakovom, ovdje smo dobili jednu predivnu pješačku zonu bez automobila gdje se mogu organizirati predivni događaji. Imali smo roštiljadu u nedjelju, a sada uspješnu utrku i mislim da je ovo fantastičan ambijent za tako nešto –dodao je Gregurović.  Čestitkama organizatorima na odličnoj pripremi i svim sudionicima što su po ovakvoj vrućini i sparini sudjelovali i izdržali sve izazove staza koja su odabrali, pridružuje se i naša redakcija.

sleljak/zip.com.hr 22.06.2022.

Continue Reading

Aktualno