Connect with us

Sport

Malonogometnim i košarkaškim turnirom započelo obilježavanja Dana općine

Općina Jesenje i ove je godine pripremila bogat program povodom obilježavanja Dana općine, koje je započelo proteklog vikenda Memorijalnim malonogometnim turnirom „Za Lijepoga” te košarkaškim turnirom.

Na 26. Memorijalnom malonogometnom turniru ove je godine sudjelovalo ukupno 16 ekipa. U
utakmici za treće mjesto između ekipa Furious Express i Graditeljstvo Merkaš pobjedu je na penale odnijela ekipa Furious Expres s rezultatom 3:1, dok je u finalu ekipa Mesnica Fabekovec bila bolja od ekipe Mikromont Projekt, također s rezultatom 3:1. Najbolji strijelac bio je Bruno Piskač s osam golova, a najboljim vratarom proglašen je Danijel Končevski.

Na košarkaškom turniru sudjelovalo je ukupno osam ekipa te se igralo u dvije skupine po četiri
ekipe, gdje je svatko igrao sa svakim. Prva ekipa u skupini A je bila „Suhi Guti” iz Jazvina sa sve tri pobjede, a drugo mjesto zauzela je ekipa iz Jesenja „Best of the best” s dvije pobjede i jednom izgubljenom utakmicom. U skupini B najuspješnija je bila ekipa „La Familia” s tri pobjede, dok je drugo mjesto zauzela ekipa pod nazivom „Anipark” s dvije pobjede i jednom izgubljenom utakmicom.

Tako su se u završnici za treće mjesto borile obje drugo plasirane ekipe, a pobjednici skupina igrali su utakmicu za prvo mjesto. U utakmici za treće mjesto ekipa „Best of the best” bolje je ušla u susret i vodila više od polovine susreta, no ozljedom jednog od igrača i bez zamjene ipak su nakon vodstva od 14:8 posustali i na kraju izgubili utakmicu s 21:17.

U finalu su se susrele ekipe „La Familia” i „Suhi guti”. Uslijedio je preokret jedne i druge ekipe, ali nakon ozljede gležnja ponajboljeg igrača ekipe „Suhi guti”, ekipa je malo posustala i nakon
neizvjesne borbe u završnici izgubila rezultatom 22:20. Najbolji igrač bio je iz ekipe „La Familia” Martin Benc koji je i predvodio svoju ekipu do pobjede.

Dodajmo da se prije dvije završne utakmice odigralo natjecanje u gađanju trica na koje su bila
prijavljena ukupno 23 natjecatelja. Natjecanje je zamišljeno da se baca ukupno devet pokušaja po tri šuta s obje krilne pozicije i sredine. Nakon prve serije išlo se u razigravanje, nakon kojeg su najbolji bili Ivano Petek i Nenad Kranjčec. Uslijedila je prava drama i uzbuđenje jer su oba natjecatelja pogađala isti broj koševa te je pobjednik odlučen tek u petoj seriji, kada je Petek ubacio 1/3, a Kranjčec za pobjedu 2/3 trice.

Načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila rekao je kako je i ove godine pripremljen bogati program u kojem će svi pronaći ponešto za sebe.

– Pozivam sve naše mještane i sve zainteresirane, da se uključe u naš program i da zajedno
proslavimo Dan općine i Dan Župe Sveti Ivan Krstitelj – pozvao je načelnik Cvrtila. Kompletan program možete pogledati OVDJE.

zip.com.hr 20.06.2024.

Continue Reading

Aktualno