Connect with us

Sport

Kickboxing klub Krapina ponio kući s natjecanjima u Budimpešti dva srebra i sedam bronci

U petak, 14. lipnja 2024., Budimpešta je bila domaćin Hungarian Kickboxing Opena 2024, natjecanja za mlađe dobne skupine i početnike, na kojem je sudjelovalo 638 natjecatelja iz 129 klubova i 33 države.

Kickboxing klub Krapina, kao jedini predstavnik iz KZŽ, poslao je sedam svojih članova, koji su se vratili kući s impresivnim uspjesima – dva srebra i sedam bronci.

U disciplini point fighting, srebrne medalje osvojili su Timotej Kukovačec u kategoriji preko 42 kg i Magdalena Cesarec u kategoriji do 32 kg. Brončane medalje u istoj disciplini osvojili su Katarina Jug (do 37 kg), sestre blizanke Adela i Antonela Kunštek (obje preko 33 kg), te Luka Čuček (do 30 kg). U kick light disciplini, Anđelka Tušek (do 65 kg) i Timotej Kukovačec (do 47 kg) također su osvojili brončane medalje, dok je Anđelka Tušek u light contact disciplini u kategoriji do 65 kg osvojila još jednu broncu. Katarina Jug (do 37 kg) i Timotej Kukovačec (do 47 kg) zauzeli su peta mjesta u kick light i light contact disciplinama.

No, sportske vijesti iz Budimpešte tu ne staju. Već sljedeća dva dana, 15. i 16. lipnja 2024., održan je i Hungarian Kickboxing World Cup 2024, na kojem je sudjelovalo čak 3.280 natjecatelja iz 381 kluba i 50 država. Kickboxing klub Krapina ponovno je briljirao, ovoga puta s tri članice koje su osvojile dvije bronce.

Sestre Antonela i Adela Kunštek natjecale su se u point fightingu u kategoriji do 36 kg i obje su uspjele osvojiti brončane medalje. Ovo je bio njihov prvi veliki turnir i prve medalje sa najvećeg natjecanja u Europi, što čini njihov uspjeh još značajnijim. Također, Antonela Cesarec natjecala se u kategoriji do 55 kg i u konkurenciji od 21 natjecateljice osvojila je peto mjesto.

zip.com.hr 18.06.2024.

Continue Reading

Aktualno