Connect with us

Sport

Jana Pavalić priprema se za OI-“Full ću se spremiti za to i pokazat svima kaj još mogu, a mogu puno, nadam se”

Tek 17-ogodišnja Gornjostubičanka Jana Pavalić, plivačica Plivačkog kluba Olimp Zabok, koja ostvaruje izvanredne rezultate jučer je u Gornjoj Stubici imala prijem kod načelnika Jasmina Krizmanića.

Nakon prijema, na Radio Stubici podijelila je dojmove nakon osvojenog petog mjesta na Europskom prvenstvu i ostvarene A norme za Olimpijske igre u Parizu.

-Za mene je to super doživljaj tim više jer mi je to prvo europsko seniorsko natjecanje u velikom bazenu. Konkurencija je bila odlična, cure pristupačne i društvene, jedno jako lijepo iskustvo za mene-istaknula je Jana i dodala-Na polufinalnoj utrci na kojoj sam postavila i novi hrvatski rekord, filing za vodu bio je super, osjećala sam se odlično i rekla sam samoj sebi idem to odradit kak’ treba, uživat u toj trci i kako bude, bude, a bilo je super-istaknula je Jana.

Dodala je kako joj plasman na OI puno znači jer se za tu priliku dugo pripremala.

-Nakon Tokyja kada sam isplivala B normu no nisam uspjela otputovati, bilo mi je jako žao i rekla sam si „imaš sada četiri godine, radi i sve će biti ok“. Tako da mi je jako drago i ponosna sam na sebe-rekla je Pavalić.

Idućih mjesec dana planira se pripremati za Olimpijske igre, otputovati u Pariz i uživati, a za budućnost ima ozbiljne planove.

Namjera joj je studirati u SAD-u. Trenutno je u pregovorima s brojnim sveučilištima, a favorit joj je University of Florida Gators.

-Namjeravam otići gore, studirati, plivati, uživati i to mi je za sada glavni cilj-kaže Jana.

Bliži planovi predviđaju odlazak na OI, potom slijedi kratki odmor, a u rujnu kreće nova sezona, Europsko seniorsko prvenstvo na malim bazenima, potkraj godine te pripreme za Europsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo iduće godine.

To mi je zadnja godina juniora tako da ću se full spremit za to i pokazat svima kaj još mogu, a mogu puno, nadam se-poručila je Jana kojoj na njenom životnom putu, od sveg srca, želimo puno uspjeha.

zip.com.hr/radio-stubica.hr 26.06.2024.

Continue Reading

Aktualno