Connect with us

Politika

Župan Kolar na dodijeli certifikata polaznicima 2. generacije Političke akademije

Župan Željko Kolar prisustvovao je u četvrtak 1. veljače 2024. dodjeli certifikata o završenom programu polaznicima 2. generacije Političke akademije na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu, gdje je predavao na kolegiju “Menadžment u politici”.

Posebnost programa Političke akademije njegov je „nadstranački“ karakter, s obzirom da predavači, koji uz teorijsko znanje, posjeduju i izraženo praktično iskustvo stečeno na terenu ili obnašanjem različitih funkcija u izvršnoj vlasti i lokalnoj politici, dolaze iz svih političkih opcija.

To zasigurno programu daje dodatnu širinu, a polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih znanja od predavača s različitog političkog spektra u Republici Hrvatskoj. Program Političke akademije izvodi se jednom godišnje u sklopu Veleučilišta Edward Bernays i upravo je otvorena prijava za upis treće generacije.

U sklopu dodjele certifikata održana je panel rasprava na temu Političke kampanje – izazovi superizborne godine. Aktualna tema, s obzirom da će birači u Hrvatskoj i izvan nje u 2024. godini tri puta izlaziti na izbore i birati zastupnike u Europskom parlamentu, Hrvatskom saboru te predsjednika države.

Na panelu su sudjelovali petero istaknutih političara: potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Koprivnice i zastupnik u Hrvatskom saboru Mišel Jakšić, zastupnice u Hrvatskom saboru Marijana Puljak i Sandra Benčić te zastupnik u Hrvatskom saboru Zvonimir Troskot, a moderator je bio dugogodišnji političar Damir Jelić.

zip.com.hr/kzz.hr 02.02.2024.

Continue Reading

Aktualno