Connect with us

Društvo

Udruga umirovljenika Konjščina organizirala predavanje „Stariji u prometu”

U okviru projekta “Zlatne godine” u prostorijama Općine Konjščina održano je multimedijalno predavanje na temu “Stariji u prometu” za sve članove Udruge umirovljenika Konjščina i njezinih ogranaka Budinščina, Hrašćina.

Predavanje je organizirala Udruga umirovljenika Konjščina u suradnji sa Hrvatskim autoklubom, za sve sudionike predavanje je bilo besplatno, svi su dobili i prigodan poklon te
besplatnu kontrolu vida.

Na predavanje se odazvao veliki broj umirovljenika, a tajnica Udruge Karolina Kleković kazala je kako je ovo itekako korisno predavanje za sve osobe starije životne dobi, gdje su mogli vidjeti prikaze zgodnih situacija, ali i teških nesreća.

– Svi sudionici su pratili predavanje, a na kraju smo dobili test koji ćemo ispuniti doma da vidimo naše sposobnosti upravljanja vozilima i općenito snalaženje u prostoru. Moram napomenuti kako je bilo zanimljivo ponovo sjesti u “učeničke klupe” jer to doprinosi održavanju naših kognitivnih sposobnosti – rekla je tajnica Kleković dodavši kako im je ovo bila prva suradnja s HAK-om te se nada kako će ih u budućem razdoblju biti još.

Zahvaljujemo se Općini Konjščina, a osobito načelnici Aniti Curiš Krok koja nam je ustupila prostor, naša suradnja s Općinom i svim djelatnicima je za svaku pohvalu jer su uvijek tu kada nam je pomoć potrebna – završila je Kleković.

Načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok zajedno s pročelnikom pozdravila je na samom početku predavanja sve sudionike te im zahvalila na suradnji koju imaju već dugi niz godina.

– Udruga umirovljenika je aktivna udruga s našeg područja te im, uz božićnice koje dodjeljujemo tijekom božićnih blagdana, uvijek pokušavamo izaći u susret i pomoći im. Tako smo ustupili prostor Općine za ovo predavanje, ali i za sve druge potrebe koje Udruga ima – dodala je načelnica.

zip.com.hr 29.06.2024.

Continue Reading

Aktualno