Connect with us

Društvo

U Zlatar Bistrici održana 3. izložba dječjih radova “Sigurno u prometu”

I ove godine Općina Zlatar Bistrica nastavlja dobru suradnju s Policijskom postajom Zlatar Bistrica te su i ove godine organizirali 3. izložbu dječjih radova na temu SIGURNO U PROMETU u koju se uključila Krapinsko-zagorska županija i Policijska postaja Donja Stubica.

Izložba se održala u ponedjeljak 05. veljače 2024. godine u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Zlatar Bistrica, a prisutni su bili predstavnici Krapinsko-zagorske županije, rukovoditelji Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije, svi čelnici lokalnih jedinica s čijih područja gravitiraju škole i vrtići, predstavnici škola i dječjih vrtića, predstavnici auto škola, predstavnici Hrvatskih i Županijskih cesta, djeca koja su izradila radove i ostali posjetitelji.

Cilj izložbe je podizanje svijesti na nužnost poštivanja prometnih propisa posebice vezano za zaštitu djece kao najranjivije skupine u prometu.

Nagrade za najbolji rad dodjeljivale su se na temelju ocjene komisije i to u dvije kategorije, odnosno u kategoriji osnovne škole i kategoriji dječjeg vrtića.  Za najbolja tri rada u svakoj kategoriji pripremljene su i vrijedne nagrade pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a i Općina Zlatar Bistrica pripremila je prigodne pakete.

U kategoriji dječjih vrtića, prvu nagradu primio je Obrt za čuvanje djece “Nina” Vinipotok, drugu Obrt za čuvanje djece “Žabica” Marija Bistrica, a treću DV Miholjček Mihovljan.

U kategoriji osnovnih škola, prvu je nagradu osvojila OŠ Marija Bistrica, drugu OŠ Donja Stubica, a treću PŠ Martinščina.

Dominik Karajić, ravnatelj OŠ Marija Bistrica kazao je kako svakodnevno upozoravaju djecu i roditelje na ponašanje u prometu.

-Često pozivamo i djelatnike policijske postaje da održe predavanja na tu temu. Ove smo se godine iz tih razloga prvi puta javili jer želimo djeci poručiti to-“Sigurnost prije svega”. S obzirom da smo odnijeli i prvu nagradu, mislim da će i učenici biti jako sretni- rekao je Karajić, dodavši kako prve korake o ponašanju u prometu djeca uče s roditeljima i u vrtiću.

-No, često i sami vidimo da se djeca ne ponašaju uvijek odgovorno i trebamo ustrajati u tome da ih upozoravamo-zaključio je Karajić.

Mario Duktaj, načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica, pohvalio je Općinu i djecu.

-Oni kroz svoje stvaralaštvo izražavaju svoje probleme u prometu, sugestije i prijedloge, ali i kritike. Hvala svoj djeci što su se izrazili i hvala im na njihovim radovima u ime Policijske postaje Zlatar Bistrica- rekao je Duktaj.

Vesna Mikulec, načelnica Općine Zlatar Bistrica naglasila je da je cilj ove izložbe da se ukaže na važnost poštivanja prometnih znakova, posebno vezanih uz dječju dob.

Kroz ovaj izričaj djece ćemo pokazati koliko djeca znaju o prometu i ovi radovi naših najmlađih pokazuju na koji način oni gledaju na sigurnost. Kada sam došla na mjesto načelnice, sigurnost djece mi je bila na prvom mjestu, a problem broj jedan upravo taj da je naša osnovna škola smještena uz najprometniju ulicu, no uspjeli smo to riješiti- rekla je Mikulec te dodala da jako dobro surađuju s Policijskom postajom vezano za sve prometne probleme.

U ime Krapinsko zagorske županije okupljenima se obratila Sandra Mičin, istaknuvši kako u Županiji imaju Odbor za promet u čijem je interesu da u ovu akciju budu uključene sve škole i vrtići.

tleljak/zip.com.hr 05.02.2024.

Continue Reading

Aktualno