Connect with us

Društvo

PU krapinsko-zagorska poziva sve sudionike u prometu na povećani oprez

Kako bi se smanjio broj stradavanja motociklista i mopedista te povećala njihova sigurnost u cestovnom prometu, Policijska uprava krapinsko-zagorska upozorava sve sudionike da se pridržavaju prometnih propisa.

Tako iz Policije savjetuju da se motociklisti moraju kretati sredinom obilježene prometne trake kako ne bi bili u tkz. mrtvom kutu drugih sudionika u prometu. Jako je bitno za motocikliste da se u zavojima ne kreću sredinom prometnice jer motor je u nagibu i tada se nalaze u suprotnom kolničkom traku.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Međutim, često i zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Stoga, pozivaju na oprez i pridržavanje prometnih pravila, a ako želite nešto više doznati koja greška najčešće uzrokuje prometnu nezgodu i kako se ponašati u prometu, pogledajte na njihovim mrežnim stranicama.

zip.com.hr 06.04.2024.

Continue Reading

Aktualno