Connect with us

Društvo

Policijska uprava krapinsko-zagorska započela s aktivnostima obilježavanja “Dana sigurnijeg interneta” -pogledajte video

Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom mjeseca veljače kroz nekoliko aktivnosti obilježava Dan sigurnijeg interneta, koji se svake godine obilježava u Hrvatskoj i svijetu svake godine drugog utorka u veljači.

Samo obilježavanje započelo je na sam Dan sigurnijeg interneta 7. veljače 2023. godine dvama predavanjima policijske službenice za prevenciju učenicima Osnovne škole Donja Stubica s posebnim naglaskom na zaštiti osobnih podataka, prevenciji vršnjačkog nasilja putem interneta i rizicima komunikacije s nepoznatim osobama. Navedenim predavanjima obuhvaćeno je oko 250 učenika od četvrtog do osmog razreda.

Obilježavanje će se nastaviti kroz tri predavanja roditeljima učenika Osnovne škole K. Š. Đalski u Zaboku i Osnovne škole Sveti Križ Začretje te dvama predavanjima učenicima Osnovne škole Krapinske Toplice i Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko.

Navedena predavanja provode se u sklopu preventivne aktivnosti PU krapinsko-zagorske „Sigurno na mobitelu i internetu“ koja se kontinuirano provodi već desetu školsku godinu zaredom.  

Cilj aktivnosti je educirati djecu o primjerenom i sigurnom korištenju suvremenih tehnologija i interneta, njihove roditelje o sigurnosti i zaštititi djece tijekom korištenja tih tehnologija, te ujedno raditi na podizanju razine kulture komunikacije putem interneta i društvenih mreža i smanjivanju posljedica nastalih zlouporabom  interneta. Tijekom edukacije djeci i roditeljima kroz prigodne radionice i predavanja prezentiraju se tri važna područja u sigurnom i primjerenom korištenju interneta – zaštita osobnih podataka, rizici komunikacije s nepoznatim osobama i vršnjačko nasilje putem interneta. 

VIDEO: Reci NE! Ne dijelite osobne fotografije i video materijale, ni poznatim ni nepoznatim osobama! 

zip.com.hr 08.02.2023.

Continue Reading

Aktualno