Connect with us

Aktivizam

ODRŽAN TRENING SAMOOBRANE ZA ŽENE- “Da su nam ovakve usluge potrebne u KZŽ potvrđuje rast pružanja naših usluga i broja korisnica”-poručila Keserica Tomčić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u organizaciji SOS telefona i savjetovališta KZŽ jučer, 21. svibnja je u Zaboku održan besplatan trening samoobrane za žene koji je vodio trener/kineziolog Marko Vrbanec.

Vendi Keserica Tomičić, socijalna radnika, stručna suradnica u CESI na SOS telefonu i savjetovalištu za žene žrtve nasilja Krapinsko zagorske županije kazala nam je da je tečaj namijenjen svim ženama koje osjećaju da im je potrebna poduka.

-Da su nam ovakve usluge potrebne u Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđuje rast pružanja naših usluga i rast broja korisnica. Kao i svaki put do sad okupljene žene su naučile deset osnovnih tehnika i pokreta samoobrane u potencijalno opasnim situacijama. Također upoznate su i s radom CESI, SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja Krapinsko- zagorske županije- istaknula je Keserica Tomčić, dodavši kako su okupljene žene izjavile kako im je trening bio koristan i zanimljiv.

Aktivnost je održana uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

tleljak/zip.com.hr 22.05.2024.

Continue Reading

Aktualno