Connect with us

Društvo

Održan sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa u Novom Vinodolskom

Od 04. do 06. svibnja 2023. godine u Novom Vinodolskom je održan sastanak ravnatelja svih Društava Hrvatskog Crvenog križa u Republici Hrvatskoj.

Novi Vinodolski po treći je puta bio domaćin godišnjeg sastanka ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a uz potporu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Raspravljalo se o različitim, ali uvijek aktualnim temama: kako upravljati krizom, koja se posebice odnosi na ulogu Hrvatskog Crvenog križa unutar sustava civilne zaštite, s naglaskom na postupke i naučene lekcije vezano uz humanitarnu krizu prouzročenu oružanim sukobima u Ukrajini kao i o uspostavljanju standardnih zaliha humanitarne pomoći za korisnike i materijalnih sredstava za djelovanje operativnih snaga Hrvatskog Crvenog križa u kriznoj situaciji. Također su prezentirane teme koje se odnose na aktualnosti u radu Službe traženja, u cilju ujednačavanja standarda i načina postupanja unutar sustava i izazovi današnjice vezano za sve širu upotrebu umjetne inteligencije.

Najavljeno je održavanje državne razine 24. natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 13. svibnja 2023. u Zagrebu kao i obilježavanje važnih obljetnica Hrvatskog Crvenog križa u 2023. godini. Naime, ove godine obilježava se 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa, te 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

zip.com.hr 09.05.2023.

Continue Reading

Aktualno